Par īsu • IR.lv

Par īsu

Nellija Ločmele

Valdības apsolītie miljardi Covid-19 krīzes skartajā ekonomikā pagaidām iesūcas daudz lēnāk, nekā nepieciešams biznesu glābšanai. Spilgts piemērs ir dīkstāves pabalsti — iepriekš prognozēts, ka atbalsts divos ārkārtas mēnešos būs vajadzīgs gandrīz pusmiljonam strādājošo vairāk nekā 50 tūkstošos uzņēmumu, izmaksu kopsummu lēšot ap 130 miljoniem. Dzīvē pagaidām īstenojies tik, cik melns aiz naga. Līdz aprīļa vidum, tātad pirmajā mēnesī, pabalsts 4,5 miljonu apjomā nonācis tikai 3000 uzņēmumos, atbalstot 16 tūkstošus strādājošo. Kas nogājis greizi, un kā to labot — par to sīkāk šajā žurnāla numurā.

Turpinām arī «Latviešu stāstu» sēriju par to, kā epidēmiju tautieši pārlaiž dažādos pasaules nostūros — šoreiz stāsts no Mičiganas ASV, koronavīrusa apkarošanas «paraugbērna» Honkongas un Dānijas, kas šonedēļ ar lielu piesardzību tomēr atļāvusi mazākajiem bērniem atgriezties izglītības sistēmā.

Un vēlējāmies iepazīstināt ar vismaz dažiem brīvprātīgo kustības #paliecmājās aktīvistiem, kuri palīdz pašizolācijā vai karantīnā mājās iestrēgušajiem cilvēkiem sagādāt pārtiku un zāles — šie stāsti izstaro patiesu sirsnību, kas sociālās distancēšanās laikā tikpat svarīga spēku uzturēšanai kā vitamīni un saule.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu