Podkāsts nr.26: Pandēmija skar IR; kam izdevīgi atlikt vēlēšanas; žurnāla vāku māksla • IR.lv

Podkāsts nr.26: Pandēmija skar IR; kam izdevīgi atlikt vēlēšanas; žurnāla vāku māksla

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Vīruss mums vairs nav abstrakcija – tas aizsaucis Ir galvenās redaktores Nellijas Ločmeles vīru Rolandu Tjarvi.

Ir vāku autors, mākslinieks Krišs Salmanis šonedēļ žurnālā raksta, ka krīze viņam ir normāls stāvoklis. Tas likās piemērots iemesls Krišu iesaistīt sarunā ar komentētājiem Aivaru Ozoliņu un Paulu Raudsepu, jo šajā nedēļā ne tikai valstiski, bet arī pavisam personiski Ir žurnālistiem nācies daudz domāt par krīzes triecieniem. Pieminam mūsu galvenās redaktores Nellijas Ločmeles mūžībā aizgājušo vīru Rolandu Tjarvi, kura cīņu ar Covid-19 Nellija aizkustinoši apraksta žurnālā cerībā, ka citiem tas var palīdzēt no šīs sērgas izvairīties. Nellijas rakstītais ir spēcīgs apliecinājums tam, ka par spīti krīzēm un zaudējumiem dzīvei ir jāturpinās. Arī žurnāla darbs neapstājas, un viens no svarīgākajiem tā elementiem ir vāks. Par iknedēļas žurnāla sejas veidošanu, kā arī par mākslu un savām attiecībām ar žurnālistiku pastāsta Krišs. Savukārt Aivars cenšas atbildēt uz jautājumu – kam izrādīsies izdevīga Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu atlikšana līdz augusta beigām?

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu – abonēt Ir https://ir.lv/abonesana/zurnals-ir/ 

Par žurnāla IR galvenās redaktores vīra Rolanda cīņu ar Covid-19 lasi https://ir.lv/2020/04/15/26-dienas-pirms-pasaules-gala/

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu