Kostas horiatiki • IR.lv

Kostas horiatiki

Foto — Lauris Aizupietis
Ieva Puķe

Īstiem grieķu salātiem der tikai Kalamatas olīvas. Nekādu salātlapu. Nekādu zaļumu. Dārzeņi — sagriezti palielos gabalos

Kosta Hasani.
Foto — Lauris Aizupietis

Kosta Hasani ar latviešu meiteni Līvu iepazinās 2008. gadā, kad viņa bija Erasmus studente Grieķijā. Līva ir rūjieniete, tagad Hasani ģimene dzīvo Valmierā. Kosta brīvi runā latviski, viņam ir savs logu un durvju uzstādīšanas bizness. Līva strādā par sākumskolas skolotāju. Ģimenē aug bērni Luīze, Henrijs Niko un Harijs Niko. Niko ir viņu grieķu vectētiņa vārds. 

Protams, arī grieķu ēdieni ģimenes galdā ir iecienīti. Līva tos iemīļojusi, mācīdamās un vēlāk ciemodamās pie vīra vecākiem Grieķijā. Viņai pat ir sava specialitāte, ko gatavo arī Latvijā: spinātu pīrāgi spanakopita un siera pīrāgi tiropita. Savukārt Kosta ziemā bieži vāra veģetāru lēcu zupu, kāda ir populāra viņa dzimtenē. «Ātra, veselīga, lēcas nevajag mērcēt ūdenī,» vīrs slavē, uzskaitot pamatsastāvdaļas: pāris smalki sagrieztu burkānu, viens miltains kartupelis (zupas iebiezināšanai), ap 300 g lēcu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu