Iespēja izaugt • IR.lv

Iespēja izaugt

1
Artūrs Miksons. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Ārsts psihoterapeits Artūrs Miksons pandēmiju uzskata par labu iespēju gan individuālā, gan valstu līmenī uz līdzšinējo dzīvi paskatīties no malas — kas ir labs un kas jāmaina

Ārsta psihoterapeita un RSU docētāja Artūra Miksona profesionālajā dzīvē vīrusa krīze, līdzīgi kā daudziem, ienesusi pārmaiņas — ar jauniem jautājumiem pie viņa attālinātajās konsultācijās vēršas pacienti, un jaunā veidā jāorganizē darbs ar studentiem. Miksona galvenās tēmas psihoterapijā, ko viņš palīdz pacientiem risināt, ir vecāku un bērnu attiecības dažādos vecuma posmos, panikas lēkmes, miega traucējumi, krīzes. 

Nav tā, ka paši psihoterapeiti Covid-19 krīzē būtu pasargāti no nedrošības un bažām. Arī Miksons uzdod sev dažādus jautājumus — vai turpināsies pieprasījums pēc publiskajām lekcijām, ko viņš pieieradis sniegt? Kā veidosies kontakts ar studentiem attālināto lekciju laikā? Bažas viņš iesaka cilvēkiem nenorakt sevī, bet izrunāt ar uzticamiem tuviniekiem vai psihoterapeitu. 

Miksons krīzē ir noskaņots pozitīvi un šausmināšanās vietā iesaka apdomāt: ko varu mainīt un uzlabot savā dzīvē tieši tagad, jo daudz kam iepriekš varbūt pietrūka drosmes vai motivācijas.  

Vai pandēmijas laikā esat dzirdējis kādu joku, kas licis jums pasmaidīt?
Viens no pirmajiem jokiem, kas nāk prātā un ko dzirdēju ap to laiku, kad vīruss vēl bija lokalizējies tikai Ķīnā: uzzinot, ka Covid-19 izplatās saskarsmes ceļā, latvietis atviegloti nopūšas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu