Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ņujorkas varas iestādes sākušas apglabāt Covid-19 upurus masu kapos nelielā neapdzīvotā salā Bronksā. Lielākoties tie ir mirušie bezpajumtnieki un personas, par kurām pagaidām nav interesējušies tuvinieki. Kopējais mirušo skaits ASV jau pārsniedz 25 tūkstošus, no kuriem gandrīz puse mirusi Ņujorkā. Foto — AP/LETA

Vīrusa inficēšanās gadījumu skaita samazināšanās dēļ Spānija, Itālija, Dānija un vairākas citas valstis šonedēļ nedaudz mīkstinājušas noteiktos ierobežojumus. Toties Francija ierobežojumu termiņu pagarināja līdz 11. maijam. Austrijā un Itālijā durvis vēruši mazie veikaliņi. Savukārt Dānija deva atļauju apmeklēt bērnudārzus un skolu mazākajiem bērniem. Tomēr Pasaules Veselības organizācija aicina ievērot ārkārtīgu piesardzību. Lai atjaunotu normālu dzīves režīmu, obligāti jāievēro vairāki nosacījumi, tajā skaitā jānodrošina iespējas ātri identificēt un izolēt inficētos cilvēkus.

ES dalībvalstu finanšu ministri pagājušajā nedēļā vienojās par 500 miljardu eiro plānu pandēmijas iedragātās ekonomikas stimulēšanai. Tas ir mazāk, nekā bija aicinājusi piešķirt Eiropas Centrālā banka, kas uzskata, ka vajag vismaz 1,5 triljonus. Ministri nevienojās par tā sauktajām koronaobligācijām, ko pieprasīja vīrusa vissmagāk skartās valstis Itālija un Spānija. 

Sestdien Maskavā pie divām slimnīcām veidojās ātro palīdzību rindas, jo ārsti nespēja operatīvi uzņemt pacientus ar aizdomām par Covid-19 saslimšanu.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pēc nedēļu ilgas Covid-19 ārstēšanas slimnīcu atstāja un turpinās atveseļoties mājās. Slimnīcā viņu ievietoja 5. aprīlī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu