Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitā pēdējās nedēļas laikā notiek stabilizācija un ieviestie drošības pasākumi darbojas, atzina epidemiologs Jurijs Perevoščikovs. Tomēr katrs desmitais saslimšanas gadījums ir veselības aprūpes darbinieku vidū. Latvijā pirmdien saslimušo skaits palielinājās par deviņiem cilvēkiem, otrdien par sešiem. Tas ir mazākais pieaugums kopš 16. marta. Pavisam Latvijā saslimuši 548, miruši trīs. Igaunijā saslimuši 1149 cilvēki, miris — 21. Lietuvā inficēto otrdien bija 880, miruši 15.

Valsts kase starptautiskajos finanšu tirgos piesaistījusi miljardu eiro, ko varētu izmantot ekonomikas stimulēšanai un iedzīvotāju atbalstam Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai.

Līdz pirmdienai kopumā 25 darba devēji Nodarbinātības valsts aģentūrai ziņojuši par 3898 darbinieku plānotu kolektīvo atlaišanu.  

Valdība otrdien atbalstīja 2,04 miljonu eiro piešķiršanu masu mediju atbalstam. Koalīcija pirmdien vienojās infekcijas Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo stāvokli pagarināt vēl par mēnesi, kā arī vienojās par pabalstiem ģimenēm ar bērniem, papildu atbalstu dīkstāves pabalstu saņēmējiem, kā arī pārcelt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas uz 5. septembri. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu