Laimes hormoni internetā • IR.lv

Laimes hormoni internetā

Tatjana Gorbatko vada nodarbību Facebook grupā Veselības veicināšana Jelgavā. Foto no privātā arhīva
Ieva Puķe

Ar piespiedu dīkstāvi vislabāk palīdz samierināties darbība, kas nes prieku gan sev, gan citiem. Sporta trenere Jelgavā izveido videotreniņus, gids Rīgā — virtuālo tūri, bet pazīstams pavārs sociālajos tīklos ievieto lēni gatavota mājas ēdiena receptes

Ceturtdienas, 12. marta, vakarā trenere Tatjana Gorbatko vadīja vingrošanas nodarbību Zemgales Olimpiskajā centrā. Valdība tikko bija izlēmusi izsludināt ārkārtas situāciju Covid-19 straujās izplatības dēļ. Nodarbības bērniem jau bija atceltas. Pieaugušo grupa saņēma ziņu, ka šovakar vingro pēdējo reizi. 

Treneres Taņas darbs ES finansētajā projektā Veselības veicināšana Jelgavā bija izpelnījies lielu popularitāti. Vingrotāju skaits bezmaksas nodarbībās katru vakaru svārstījās starp 50 un 80. Divi vakari nedēļā tika veltīti muguras veselības uzlabošanai, divus citus notika nodarbības Kardio spēks.

«Cilvēki prasīja: kas būs tālāk?» atceras trenere. «Vajadzēja viņus uzmundrināt, teicu: mēs, protams, vingrosim! Piedomāsim, lai jūs varētu turpināt.»

Piektdienas rītā Taņa devās uz darbu Rīgā, viņa ir dispečere Latvijas Dzelzceļā. Vilcienā uz mājām sieviete bija izdomājusi: brīvdienās taps nākamās nedēļas vingrošanas nodarbību videoieraksti. YouTube saites ierastajā laikā publicēs profilā Veselības veicināšana Jelgavā un Taņas personīgajā profilā TG Balance. «Tas arī pašai palīdzēja, jo pirmajās dienās bija traki. Pamodos ar domu, ka esmu bijusi filmā, viss beigsies. Bet nebeidzās.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu