Covid-19 krīze. Personiski • IR.lv

Covid-19 krīze. Personiski

Anda Burve-Rozīte

Interneta žurnāls Punctum un LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts aicina — fiksējiet šī laika sajūtas, pārdomas un piedzīvoto Pandēmijas dienasgrāmatā. Tā būs vērtīga liecība pēc krīzes, kad sāksim apjēgt notikušo

Ja esat veicis kādus pierakstus pandēmijas laikā, jums ir iespēja ar tiem dalīties vietnē Garamantas.lv. Ja vēl ne, droši piepulcējieties tiem 69 cilvēkiem, kuri to jau izdarījuši, — viņu ieraksti lasāmi šīs vietnes sadaļā Pandēmijas dienasgrāmata 2020. 

Projekta sācēja, literatūras un filozofijas interneta žurnāla Punctum redaktore Laura Brokāne stāsta: «Ideja izauga no personiskās nepieciešamības un pieredzes. Biju un joprojām esmu satraukta un apjukusi par ārkārtas situāciju un neparedzamo nākotni. Vēl lielāku trauksmi rada ģimenes fons — pēc nedēļas jānāk pasaulē manai otrajai meitiņu. Nav skaidrības, kā funkcionēs veselības aprūpes sistēma, cik ilgi būs jāsadzīvo ar pārvietošanās brīvības ierobežojumiem. Man ir bažas arī par Eiropas valstu robežu slēgšanu, kā arī par kopēja plāna un solidaritātes trūkumu.»

Padomi mājās virtuāli apceļot pasaules muzejus un klausīties operas radīja vēl lielāku atsvešinātību un izmisumu. Laura vēlējās noskaidrot, kā ārpus saraustītās sociālo tīklu ziņu lentes jūtas līdzīgi domājošie. «Kritiska analīze par pandēmijas attīstību un sekām vēl nav iespējama. Tāpēc mani interesēja izjūtas un ikdienas gaitas.» 

Laura Brokāne aicināja Punctum autorus — rakstniekus un citu kultūras jomu pārstāvjus — rakstīt dienasgrāmatas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu