Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Grieķijā iedegtā simboliskā olimpiskā uguns 20. martā nolaidās Tokijā, kur to sagaidīja trīskārtēji olimpiskie čempioni Tadahiro Nomura (pa labi) un Saori Jošida. Pēc četriem mēnešiem plānotās olimpiskās spēles tagad ir atliktas. Foto — AFP/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un Japāna otrdien vienojās par Tokijas olimpisko spēļu pārcelšanu uz 2021. gadu. Kanādas un Austrālijas olimpiskās komitejas jau pirmdien paziņoja, ka nepiedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs, ja tās notiks šovasar. Covid-19 dēļ atcēla arī 2020. gada pasaules hokeja čempionātu, kam maijā bija jānotiek Šveicē.

Pasaules Veselības organizācija brīdināja, ka Covid-19 pandēmija paātrinās. Pasaulē kopumā ar vīrusu līdz otrdienai saslimuši 386 000 cilvēku, miruši gandrīz 17 000. Izveseļojušos skaits bija 102 000. Latvijā līdz otrdienai ar Covid-19 bija saslimuši 197 cilvēki, Igaunijā — 369, Lietuvā — 187. Londonā miris kāds latvietis, kurš dzīvoja Lielbritānijā ilgāku laiku. Par jauniem saslimstības epicentriem kļuvusi ASV un Spānija — kādā Madrides slimnīcā lielā pacientu pieplūduma dēļ viņi tiek izguldīti pat uz grīdas.

Vācija svētdien uz divām nedēļām aizliedza publiskās vietās pulcēties vienkopus vairāk par diviem cilvēkiem. Tādu pašu lēmumu pirmdien pieņēma Lielbritānija, kas pasludināja ārkārtējo stāvokli. Karantīnā svētdien pēc tikšanās ar inficētu ārstu devās Vācijas kanclere Angela Merkele. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu