Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Sestdien par pozitīvu Covid-19 testu paziņoja Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Tā kā viņš piedalījās gan koalīcijas sadarbības padomē, gan Saeimas sēdēs, Slimību profilakses un kontroles centrs pārbaudīja visus Saeimas deputātus un darbiniekus, kā arī valdības pārstāvjus. Neilgi pēc Kaimiņa paziņojuma valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) informēja, ka līdz 30. martam strādās attālināti. Svētdien noskaidrojās, ka vīrusa testi Kariņam un vairākiem ministriem bijuši negatīvi. Pašizolācijā atradīsies deviņi no 13 valdības locekļiem. 

Valdība pagājušajā nedēļā nolēma atvēlēt Covid-19 pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai vairāk nekā divus miljardus eiro. Valsts uzņemsies dīkstāves pabalsta maksāšanu krīzes ietekmētajiem uzņēmumiem, ļaus uzņēmumiem atlikt nodokļu nomaksu līdz trim gadiem, atjaunos garantiju un kreditēšanas programmu. Veselības nozarei piešķirti papildus 10 miljoni medicīnisko aizsarglīdzekļu iegādei un citām vajadzībām. Koronavīrusa dēļ Latvijas IKP šogad piedzīvos vismaz 1,2% lejupslīdi, prognozē Ekonomikas ministrija.

Koalīcijas sadarbības sanāksme pirmdien atbalstīja ierosinājumu Covid-19 krīzē uz nenoteiktu laiku nodrošināt 20% piemaksu tiem mediķiem, kuri strādā frontes pirmajā līnijā. Tas varētu attiekties uz 4500 veselības aprūpes darbiniekiem. Šis nebūs vispārējs mediķu algu paaugstinājums, pie tā ministrija joprojām strādā.

Covid-19 krīzes dēļ Nodarbinātības valsts aģentūra līdz otrdienai bija saņēmusi 14 kolektīvās atlaišanas paziņojumus par gandrīz 3000 darbinieku atbrīvošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu