Kaimiņš aptur Saeimu • IR.lv

Kaimiņš aptur Saeimu

2
Artuss Kaimiņš. Foto — LETA
Indra Sprance

Pozitīvs Covid-19 — tā par savu inficēšanos 21. martā sociālajos tīklos pavēstīja Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, aicinot visus, kas pēdējās dienās ar viņu kontaktējušies, pārbaudīties. Šis paziņojums būtiski izmainīja visas Saeimas un valdības darbu, jo infekcijas risku dēļ tās vairs nevar sanākt klātienē.

Kaimiņš 16. martā bija apmeklējis Saeimu un piedalījās arī sadarbības padomes sēdē, kur ciešā lokā pulcējas valdības partiju pārstāvji. Tādēļ no 21. marta pašizolācijā atrodas premjers Krišjānis Kariņš un astoņi ministri.

Pašizolācija jāievēro arī visiem pārējiem Saeimas deputātiem, kā arī Saeimas darbiniekiem un apmeklētājiem, kas kopš 1. marta bija nonākuši kontaktā ar deputātu Kaimiņu. Cik šādu cilvēku ir, publiski nav zināms. Saeimas administrācijā līdz šī raksta nodošanai bija pieteikušies 36 dažādu institūciju pārstāvji, kas nav deputāti, piemēram, komisiju sēžu apmeklētāji un mediju pārstāvji, kuriem kopš 1. marta bijis tuvs vai ilgstošs kontakts ar šo deputātu. Premjerministrs Kariņš un vairāki deputāti gan publiski paziņojuši, ka viņiem veiktais Covid-19 tests ir negatīvs. Publiski nav izskanējis, ka vīruss būtu konstatēts kādai amatpersonai, kas kontaktējusies ar Kaimiņu.

Tikmēr valdība darbu turpina attālinātā režīmā. «Mēs varam ļoti labi arī šādos apstākļos strādāt,» pirmajā preses konferencē tiešsaistē pauda Kariņš. Arī Saeima šobrīd meklē iespējas strādāt tiešsaistē internetā. Virtuālā sanāksmē pie Valsts prezidenta pirmdien likumdošanas, izpildvaras un tiesu varas pārstāvji pārrunājuši darbu ārkārtas situācijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu