#paliecmājās • IR.lv

#paliecmājās

Nellija Ločmele

Kaimiņam vīruss! Tā nedēļas nogalē mani izbiedēja vecāki, kad zvanīju apjautāties, kā rit mierpilnā mazpilsētas dzīve tālu no Covid-19 epicentra Rīgā. Izrādās, viņi uztraukušies nevis par sābri, bet gan par Artusu. 

Premjerministra un astoņu ministru pašizolācija, parlamenta darba paralizēšana vismaz uz laiku — šādas sekas viena deputāta saslimšanai tiešām atgādināja pārspīlētu spriedzes filmas scenāriju. Taču tās ir ziņas. 

Protams, politiķi ir tādi paši cilvēki kā vēlētāji — arī kādam no viņiem reiz jāsaņem analīžu rezultāts «SARS-CoV-2 Pozitīvs», taču vēsturē paliks piefiksēts, ka Latvijā pirmais bija nevis kāds dedzīgs veselības jomas cīnītājs, ne ārvalstu komandējumu čempions, bet gan ārpus frakcijām dreifējošs piektais ritenis.

Par laimi, mūsu lakoniskā Satversme, kas rakstīta ilgi pirms interneta un elektronisko parakstu izgudrošanas, ir gana elastīga, lai valsts vara turpinātu droši darboties arī šādas pandēmijas apstākļos, kad mirkļbirkai #paliecmājās strauji vairojas sekotāji.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu