VIDEO: Prezidents Levits aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem • IR.lv

VIDEO: Prezidents Levits aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem

Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Valsts prezidents Egils Levits sakarā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un tās dēļ ceturtdien izsludināto ārkārtējo stāvokli aicina valsts iedzīvotājus būt atbildīgiem, saglabāt mieru un būt piesardzīgiem.

Prezidents ir izplatījis video uzrunu, kurā uzsver – ja iedzīvotāji ievēros valdības pieņemtās vadlīnijas, tad Latvijā Covid-19 tiks ierobežots.

Saistībā Covid-19 izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas.

Ārkārtējā situācija ir spēkā no lēmuma pieņemšanas brīža līdz šī gada 14.aprīlim ar mērķi šajā laikā ierobežot Covid-19 izplatību.

Ārkārtējās situācijas laikā no 13.marta atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi, sapulces, gājieni un piketi, kur vienkopus pulcējas virs 200 cilvēkiem, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas. Skolas un augstskolas atcēlušas mācības.

Veselības ministrija noteikta par atbildīgo institūciju darbību koordinācijai ārkārtējās situācijas laikā.

Ārkārtējās situācijas laikā valsts un pašvaldību iestādēm uzdots izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti.

Valdības noteikumus par ārkārtas situāciju varat lasīt šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu