Vaļasprieks kā bizness • IR.lv

Vaļasprieks kā bizness

Rolands Orlovskis, SIA Purnavu muiža īpašnieks. Foto — Gints Ivuškāns
Aivars Kļavis

Pirms 14 gadiem Rolands Orlovskis sāka Mārupē celt biroju savam būvniecības uzņēmumam. Bet līdz ar biroju uzbūvēja arī pilna servisa veikalu medniekiem ar ieroču darbnīcu, kam Latvijā nav līdzinieka

Veidots konceptdizaina stilā ar sarkankoka interjeru, medību lietu veikals Purnavu muiža ir lielākā šāda tirdzniecības vieta Baltijā. Arī 100 m slēgtā tipa šautuvei nav līdzīgas ne Lietuvā, ne Igaunijā, tāpēc uz šejieni iepirkties un ieročus piešaut brauc klienti arī no citām valstīm.

Pēdējās desmitgades laikā līdzīgi veikali atvērti Saldū, Valmierā, Daugavpilī, aizpagājušajā gadā — Viļņā. Šis bizness ir tik specifisks, ka to grūti salīdzināt ar citu preču tirdzniecību. Izņemot varbūt vienīgi kvalitatīvas un dārgas automašīnas. 

Kā uzskata Purnavu muižas īpašnieks un mednieks ar vairāk nekā 20 gadu stāžu Rolands Orlovskis, augstvērtīgus medību ieročus varot salīdzināt ar mersedesiem vai rolsroisiem. Tiesa, nosacītos rolsroisus viņi netirgo, jo diezin vai kāds tos šeit varētu atļauties, bet mersedesu kvalitātei atbilstošas bises gan šeit pārdod.

Sākumā briežu dārzs

«Patiesībā tas ir dzīvesveids, atpūta. Trofeja jeb medījums ir tikai niecīga daļa no visa. Es pat teiktu — vismazākā šajā procesā,» Rolands Orlovskis saka par medībām. Galvenais esot pārdzīvojumu komplekss, ko ikdienā citādi iegūt nav iespējams. «Vienalga, lai kur tu medītu — Latvijā vai citur pasaulē —, tā pieredze ir nenovērtējama,» turpina uzņēmējs, kurš piedalījies medībās vismaz 30 valstīs. Pabijis tādās vietās kā Magadana, Mongolija, Argentīna, Āfrika un Grenlande.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu