Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Ieva Augstkalna

ooooo Pauls un Paula / Die Legende von Paul und Paula. Kinolektorijā Tas, ko tu nedrīksti nezināt viena no Austrumvācijas filmu studijas DEFA 70. gadu pazīstamākajām filmām. Tās darbība risinās Austrumberlīnē, kurā iepazīstas arī Pauls un Paula. Tam sekojošais romāns te tuvina, te attālina abus mīlētājus. Neparastais un spēcīgais mīlasstāsts uz ekrāna ļauj ieraudzīt pavisam neierastu austrumbloka un šī perioda kino kopumā. Viktora Freiberga ievadlekcija.  Splendid Palace 18. martā.

oo Jaga. Tumšā meža šausmas. Pēc mātes nāves Jegora attiecības ar tēvu ir mainījušās. Turklāt starp abiem šķietami nostājusies arī tēva jaunā dzīvesbiedre un viņu bērns. Lai atvieglotu rūpes par mazuli, darbā pieņem aukli, taču ar laiku kļūst skaidrs, ka viņas nodomi šajā mājā nebūt nav kristālskaidri. Šausmu filmu Līgava (2017) un Nāra: Mirušo ezers (2018) veidotāji no jauna pievēršas šim iecienītajam kinožanram. Lieliski nostrādāti specefekti nespēj glābt scenārija nepilnības. Starp sākumu, vidu un nobeigumu izmētāti dažādi notikumi, kas vienkārši aizpilda filmas laiku un netiek ne izvērsti, ne paskaidroti. No 13. marta.

Bladšots / Bloodshot. Filmas Ātrs un bez žēlastības veidotāji piedāvā fantastikas žanra filmu ar Vinu Dīzelu galvenajā lomā. Filma stāsta par kareivi, kurš tiek atdzīvināts ar nano un biotehnoloģijas palīdzību. Manipulācijas padarījušas viņu par pārcilvēku, kurš ir tikpat kā neiznīcināms. Taču situācija kļūst nestabila, kad varonis sāk atcerēties savu iepriekšējo dzīvi un traumu, ko tā atstājusi. Viņu māc šaubas: vai var paļauties uz šīm «atmiņām»? Neesmu redzējusi. No 13. marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu