5 izstādes Rīgas galerijās • IR.lv

5 izstādes Rīgas galerijās

Laikmetīgās fotogrāfijas izstāde ISSP galerijā Berga Bazārā. Publicitātes foto
Veronika Viļuma

Vairākas nelielas izstāžu telpas martā aicina apskatīt saturiski ietilpīgas, tēmu un eksponēto darbu ziņā atšķirīgas izstādes, kurās pārstāvēti gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieki

Rīgas rezidences mākslinieki ISSP galerijā

Biedrība ISSP vairāk nekā 14 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, īstenojot izglītības programmas, veicinot jaunās fotogrāfu paaudzes attīstību un starptautisku pieredzes apmaiņu, arī ik mēnesi uzņemot māksliniekus no visas pasaules biedrības Rīgas rezidencē. Sešu līdzšinējo rezidentu darbi šobrīd apskatāmi ISSP galerijā Berga Bazārā. 

Izstādes nosaukums Wow, kāds lielisks skats ir frāze, kas, rezidentiem pirmoreiz sastopoties, visbiežāk tiek veltīta ainavai pa virtuves logu un kalpo kā iegansts sarunas sākšanai. Dzīve kopā ar svešiniekiem nepazīstamā pilsētā ir bagātinoša pieredze, un darbi, kas šajā laikā tiek radīti, ir tikpat atšķirīgi, cik pašu personības. 

Interesanti, ka arī izstādes iekārtojums, kas vienlaikus ir britu mākslinieces Demelzas Vatsas mākslas darbs, veidots no konkrētajā dzīvoklī atrodamajām mēbelēm un interjera priekšmetiem. 25. martā galerijā notiks tikšanās ar pašreizējiem rezidences māksliniekiem Alanu Haku no ASV un Titusu Šabelski no Polijas.

Līdz 4. aprīlim. Berga Bazārs, Marijas iela 13.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu