Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā līdz otrdienai bija reģistrēti astoņi koronavīrusa Covid-19 gadījumi. Visi saslimušie lidojuši 7. marta airBaltic reisā no Milānas uz Rīgu, un tiek pieļauts, ka inficējušies Itālijā. Inficēto cilvēku slimības gaita noris vieglā formā, tikai viens cilvēks turpina ārstēšanos slimnīcā. Valdība lūdz iedzīvotājus neapmeklēt sešas valstis — Japānu, Koreju, Ķīnu, Itāliju, Irānu un Singapūru —, un 17 valstu apmeklējums būtu ļoti rūpīgi izvērtējams. Savukārt Izglītības ministrija gatavoja vēstuli skolām apzināt situāciju ar skolēnu brīvlaika plāniem — vecākiem būs jāsniedz informācija par plānotajiem ceļojumiem. Pašlaik vairāk nekā 170 cilvēkiem Latvijā noteikta karantīna. Pasaules Veselības organizācija pirmdien brīdināja, ka vīrusa pandēmijas draudi ir ļoti reāli.

Par iespējamu naudas atmazgāšanu ABLV Bank Valsts policija sākusi kopumā 50 kriminālprocesus. Pēc policijas ziņām, aptuveni desmit kriminālprocesos ir pazīmes, ka atbalstu naudas atmazgāšanā snieguši bankas darbinieki.

Februārī Latvijas policija arestējusi vairākus ar Magņitska lietu saistītus aktīvus pusmiljona ASV dolāru apmērā, tajā skaitā divus nekustamos īpašumus. Tie iegādāti Krievijas pilsoņu interesēs.

Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedzis Latvijas Universitātei slēgt līgumu par 35 miljonu eiro vērto Rakstu mājas būvniecības iepirkumu, jo janvārī būvfirma Merks iesniedza sūdzību. Šis ir jau otrais piegājiens, ar ko LU cer tikt pie Rakstu mājas. Pirmoreiz LU iepirkumu pārtrauca, kad KNAB sāka kriminālprocesu par iespējamu kukuļošanu un aizturēja toreizējo rektora vietnieci Baibu Broku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu