«Vispirms noduršu tevi, tad pats pakāršos» • IR.lv

«Vispirms noduršu tevi, tad pats pakāršos»

Ilustrācija — Shutterstock
Sanita Jemberga, Re:Baltica

Starp sievietēm, kas Latvijā notiesātas par slepkavību, katra trešā ir nogalinājusi savu partneri, no kura varmācības pati bija cietusi. Kāpēc Latvijā tiesnešiem iepriekšēja vardarbība pārsvarā nešķiet vainu mīkstinošs apstāklis?

Torīt Darjas piedzīvotājs viņai salauza degunu. Sieviete basām kājām izmetās uz ielas un skrēja,  līdz pagura. Kāda garāmgājēja izsauca mediķus, Darju aizveda uz slimnīcu.

No turienes viņa aizlaidās un nolēma atgriezties dzīvoklī, it kā pēc mantām. Abi atkal iedzēra. «Vārds pa vārdam, iesita man vēlreiz. Un tad sanāca tā, kā sanāca,» saka blondā trīsdesmitgadniece, sastapta vienā no nabadzīgajiem Rīgas mikrorajoniem, kur dzīvo ar trim bērniem.

Sanāca tā, ka Darja savu vīrieti nodūra ar nazi.

«Joprojām uzskatu, ka tā bija pašaizsardzība — vai nu viņš mani, vai es viņu. Cita varianta nebija. Viņš man iegāza tā, ka gandrīz zaudēju samaņu. Zināju no iepriekšējām reizēm — sāk sist, parādās tās trakās acis, tad sit līdz pusmirumam. Man bija tikai viena izeja — vīrieša un sievietes spēku nevar salīdzināt. Kad iedūru pirmoreiz, sapratu, ka jādur vēl, citādi viņš man izraus nazi un pārgriezīs rīkli.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu