Olu godināšana • IR.lv

Olu godināšana

Foto — Shutterstock
Laura Dumbere

Pavasaris nāk ar Lieldienām un raibām oliņām. Taču no kulinārijas viedokļa olu krāsošanas tradīcija ir maķenīt absurda — izvārīt milzu daudzumu olu un dienām ilgi gariem zobiem mēģināt tās apēst. Ja vēlamies olas tiešām celt godā, labākais veids ir pagatavot ideālu omleti. Teiksim, pāris nedēļas pēc Lieldienām, kad atkal spējam domāt par olu ēšanu

Viesnīcu klasika. Maisītā omlete jeb scrambled eggs

Nepieciešams: 4 olas, sāls un šķipsna maltu melno piparu, gabaliņš auksta sviesta

Piederumi: bļoda, rokas putošanas slotiņa, vidēja izmēra panna (gluda virsma bez rūtiņām), silikona lāpstiņa

Cepšanas karstums: precīzi vidējs

Gatavošanas noslēpumi
Masai nepievieno ne pienu, ne ūdeni. Vienā cepšanas reizē nevar izmantot vairāk nekā četras olas (sanāks divas porcijas). Masu kuļ tā, lai burbuļi danco!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu