Sandis Bērziņš, uzvarējis mājbrūvēšanas konkursā • IR.lv

Sandis Bērziņš, uzvarējis mājbrūvēšanas konkursā

Latvijas likumi atļauj savām vajadzībām vienam cilvēkam vārīt līdz 50 litriem alus, bet ir cilvēki, kas raudzē tukšās pieclitrīgās ūdens pudelēs. Foto — Kristīne Madjare
Mārtiņš Galenieks

Vārot alu konkursam, Sanda Bērziņa jaunais, ūdensizturīgais iPhone iekrita katlā. Pārsteidzošā kārtā ierīce izturēja stundu ilgu karsēšanu 80 grādos un joprojām darbojas. Tikpat pārsteigts Sandis ir arī par uzvaru mājbrūvēšanas konkursā Mežpils prove.

«Redzēs, kas mums sanāks tālāk — vai nākamie arī būs labi, vai arī šoreiz tikai tā izšāvām,» Sandis, kura pamatnodarbe ir informācijas tehnoloģijas, paškritiski saka. Alu darīt viņš sācis pirms pāris gadiem, zinības smeļoties pārsvarā internetā, un šis ir tikai trīspadsmitais viņa vārījums. Ja konkurss nebūtu bijis anonīms, viņš kautrētos tajā piedalīties, apgalvo brūvētājs. 

«Viss sākās ar to, ka aizrāvos ar alus degustāciju, esmu pagaršojis kādas 3000 šķirnes,» Sandis stāsta. «Kad sapratu, ka pasaulē ir daudz vairāk nekā tumšais, gaišais un stiprais alus, nodomāju — kāpēc pašam nepamēģināt kaut ko uzvārīt?»

Hobijā viņš iesaistījis arī draugus, kuri sākumā pieteikušies tikai «paskatīties», un šobrīd viņi jau ir seši, kas brīvajā laikā Sanda mājā buras ap katliem ar iesalu un raugu. «Tā vismaz izmaksas varam sadalīt un paši arī to negaršīgo alu izdzert,» viņš smejas, bet piebilst, ka lielāko tiesu viņš pats saskata trūkumus pašbrūvētajā miestiņā, citi to biežāk slavējot.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu