Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā pirmdien apstiprināja pirmo saslimšanu ar koronavīrusu Covid-19. Infekcija ir kādai rīdziniecei, kura 29. februārī atgriezās no Itālijas caur Minheni. Sieviete un viņas bērns tika hospitalizēti Infektoloģijas centrā, bet otrdien jau palaisti mājās, jo saslimšana izpaudās vieglā formā. Pagājušajā nedēļā pirmie saslimšanas gadījumi ar vīrusu apstiprināti arī Lietuvā un Igaunijā. Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs vīrusa riska līmeni paaugstināja no mērena uz augstu. Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) aicināja iedzīvotājus izvērtēt ceļošanas nepieciešamību uz vīrusa skartajiem reģioniem. Otrdien valdība nolēma piešķirt Veselības ministrijai papildu 2,6 miljonus eiro vajadzībām, kas saistītas ar Covid-19.

Latvijas policijas konvojs otrdien Rīgā no Dānijas nogādāja par sava bērna nolaupīšanu Dienvidāfrikā aizdomās turēto Kristīni Misāni. Sieviete ievietota Iļģuciema sieviešu cietumā. Prokuroram 10 dienu laikā jāizlemj par Misānes saukšanu pie kriminālatbildības.

EK ikgadējā ziņojumā par Latviju secināts, ka mūsu valstij ir labs progress finanšu sektora stiprināšanā un naudas atmazgāšanas risku samazināšanā, bet vāji veicies ar mājokļu pieejamības uzlabošanu. Progress ir arī sociālajā iekļaušanā un veselības aprūpes pieejamībā, taču Latvijā ir viens no augstākajiem ienākumu nevienlīdzības līmeņiem ES.

Latvijas IKP 2019. gadā palielinājās par 2,2%, vēstīja Centrālā statistikas pārvalde. Savukārt Lietuvā un Igaunijā izaugsme pērn saglabājās 4% līmenī. Latvijas vājais ekonomiskais sniegums lielā mērā esot saistīts ar iekšējiem faktoriem — tranzīta kravu samazinājumu un problēmām banku nozarē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu