Koki iestādīti, čūskas nosistas • IR.lv

Koki iestādīti, čūskas nosistas

39
Baiba Sipeniece-Gavare. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Raidījumu vadītāja, šovu zvaigzne, skaļa un tieša «tautas balss», oligarhu un politikas dīkdieņu nenogurstoša kritiķe. Lai kas viņa būtu, Baiba Sipeniece-Gavare ir nosvinējusi 50. dzimšanas dienu un sākusi tūri pa Latviju, lai iepriecinātu cilvēkus ar humoristisko stāvizrādi Vienreiz jau var

Kad zvanu Sipeniecei, lai sarunātu interviju, viņa tūliņ iebrēcas: «Tikai nejautājiet man, kā sievietei dzīvot pēc 50 gadu vecuma! To es neizturēšu!» Vienojamies šo tēmu necilāt. 

Tiekamies pirmdienas rītā, kad aizvadītas jau pirmās piecas stāvizrādes. Tik nogurušu un aizsmakušu Baibu Sipenieci vēl nebija gadījies redzēt. Stāvizrādi pati nav ne iecerējusi, ne gribējusi. Producenti neatlaidīgi pierunājuši. Sākumā vienojušies par 20 izrādēm. Biļetēm pazūdot kā melnajā caurumā, pievienojuši vēl desmit izrādes. Tad vēl desmit. Tagad plānā jau ir 52 izrādes un četri mēneši ceļojumu pa Latviju. Bet Baiba nav droša, ka tas tiešām ir gala skaitlis, jo biļetes joprojām tiek izķertas uz karstām pēdām. «Cilvēkiem pietrūkst viegluma un smieklu,» viņa secina. 

Vecāka gadagājuma lauku ļaudis, kas grasījušies pirkt biļetes, bijuši noraizējušies — vai publikai divas stundas būs jāstāv kājās, ja jau tā ir stāvizrāde? Nē. Divas stundas stāvus pavada jubilāre. Viņa ir knapi izbāzusi degungalu uz skatuves, kad jau atskan vētraini aplausi. Šī pasākuma lielākais trumpis ir labdabīgs un veselīgs humors, jo publikā sēdošie smejas par sevi, nevis kādu citu.

Kā jūties, aizvadījusi pirmās piecas stāvizrādes? Vai vari?
Ir liels atvieglojums, ka izrāde aizgājusi, jo pēdējais pusgads veselības ziņā man bija nelabs. Slikti gulēju, visu laiku bija mandrāža. Es šai producentu idejai pretojos — kam man vajag stāvizrādi? Dzīvē viss labi, darba daudz, un naudas pietiek. Māja uzcelta, koki iestādīti, čūskas nosistas un meitas aug. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu