Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Vīruss plosās arī Itālijā

Itālijas ziemeļos reģistrēts lielākais koronavīrusa Covid-19 gadījumu skaits Eiropā un trešais lielākais pasaulē pēc Ķīnas un Dienvidkorejas. Lai ierobežotu slimību, 11 mazpilsētās uz dienvidrietumiem no Milānas noteikta karantīna. Tā skar vairāk nekā 50 000 cilvēku. Karantīnas teritorijā nedrīkst iebraukt un izbraukt. To uzrauga policija, un nepieciešamības gadījumā tiks iesaistīta arī armija. Vīrusa dēļ lielā daļā Itālijas ziemeļu slēgtas skolas, muzeji un universitātes. Svētdien tika pārtraukts arī slavenais Venēcijas karnevāls. Kopējais inficēto skaits Itālijā līdz otrdienai sasniedza 283, bet miruši jau septiņi.

Lielbritānijas valdība pagājušajā nedēļā publiskoja jaunu migrācijas sistēmas ieceri — pēc Brexit pārejas perioda tā vairs neizsniegs vīzas mazkvalificētiem strādniekiem un izbeigs darbaspēka brīvu kustību.


Ukrainā, Poltavas apgabalā, pagājušajā nedēļā vietējie iedzīvotāji ar akmeņiem apmētāja autobusu ar vairāk nekā 70 no Ķīnas koronavīrusa dēļ evakuētajiem. Autobusos lielākoties bija Ukrainas pilsoņi un arī vairāki citu Eiropas valstu iedzīvotāji, kuriem tagad divas nedēļas būs jāpavada karantīnā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu