Procenti un cirpēji • IR.lv

Procenti un cirpēji

Aivars Ozoliņš

Jebkura koalīcija Rīgā bez Saskaņas un GKR būtu labāka nekā līdzšinējā

Arvien pavasarīgāko gaisu Rīgā tricina priekšvēlēšanu saukļi un solījumi. Tomēr no visām pēdējās nedēļas vēstīm par atlaisto Rīgas domi visiespaidīgākā šķiet ziņa par Rīgas Satiksmes ieceri desmitkārt samazināt sabiedriskā transporta e-talonu sistēmas izmaksas. Tas ir vienkāršs un precīzs atgādinājums, par ko īsti būs vēlēšanas 25. aprīlī.

Vai nav apbrīnojami, ka, līdzko Saeima atlaidusi Rīgas domi, pašvaldības uzņēmuma vadītāji pavēsta, ka par šo vienu pakalpojumu rīdzinieki maksā desmit reizes vairāk, nekā tas maksā? Tad kam un par ko maksā deviņas desmitdaļas no tiem 18 miljoniem, kurus gadā samaksā par e-talonu? Bet Rīgas gada budžets ir viens miljards eiro, un e-talona naudas apgūšanas shēma ir drīzāk paraugs, nevis izņēmums. 

Uz šāda ienesīguma fona pavisam arhaiski izskatās «20 procenti», kurus folklora piedēvē vienam no Rīgas apsaimniekošanas vecmeistariem Andrim Amerikam, kurš kopā ar Nilu Ušakovu pērnvasar aizbēga uz Briseli un izvēlas taktiski paklusēt, kad biedrs Ušakovs lamā viņa partneri Oļegu Burovu par lielāko nodevēju pēdējo 800 gadu laikā.

Sistēmiskās korupcijas demontēšana Rīgā būs ilgstošs un smags darbs. Brīnumi nenotiks. Tāpēc varam pabrīnīties, kāpēc starp daudzajiem ekstravagantajiem priekšvēlēšanu lozungiem nedzirdam solījumus, piemēram, panākt KNAB filiāles atvēršanu Rīgas domē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu