Cik gatavi? • IR.lv

Cik gatavi?

Nellija Ločmele

Pārtraukts Venēcijas karnevāls, slēgtas skolas, tirgi un citas publiskas vietas Itālijā — bīstamais koronavīruss no Ķīnas izplešas arī Eiropā, prasot arvien jaunus upurus. ASV atbildīgie dienesti jau laikus skaidro sabiedrībai, kā reaģēs vīrusa izplatības gadījumā, bet Pasaules Veselības organizācijas vadība visus brīdina: valstīm jābūt gatavām pandēmijai. Ārpus Ķīnas jau konstatēts vairāk nekā tūkstotis saslimšanas gadījumu — aptuveni 30 valstīs.

Par laimi, Latvija pagaidām nav to vidū, vēl nevienā gadījumā aizdomas par vīrusu nav apstiprinājušās. Taču ir laiks uzdot jautājumu, kā vēl Latvijas iestādes ir sagatavojušās vīrusa iegrožošanai, izņemot vienmēr noderīgo premjera Kariņa ieteikumu rūpīgi mazgāt rokas. Ar to vien nepietiks.

Tikmēr vīrusa neskartajās Rīgas ielās jau sācies cits drudzis — domes ārkārtas vēlēšanas būs 25. aprīlī. Kad 26. martā beigsies kandidātu sarakstu iesniegšana, redzēsim visu izvēles spektru un drošāk varēs kalkulēt koalīciju versijas. Galvenais ir vēlētājiem nepalikt mājās — jaunais domes sastāvs strādās piecus gadus!

Lai no riskiem un stresa nezaudētu galvu, līdzsvaram vajag atpūsties. Populāru izklaidi nupat sagādājusi Baiba Sipeniece, kas sākusi apceļot Latviju ar savu stāvizrādi. Visas biļetes jau izpirktas — tātad latvieši ir izslāpuši pēc jokiem. Ar asprātību vieglāk tikt galā jebkurās dzīves grūtībās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu