39 miljonu shēma • IR.lv

39 miljonu shēma

4
Viens no četriem aizturētajiem ir bijušais politiķis un žurnālists Edvīns Inkēns. Viņš vairākus gadus ir bijis firmas Vexoil Bunkering līdzīpašnieks. Foto — LETA
Indra Sprance

Aizdomās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas vairāk nekā 39 miljonu eiro apmērā Valsts ieņēmumu dienestā (VID) sākts kriminālprocess, kurā pagājušajā nedēļā veiktas vairāk nekā 20 kratīšanas, aizturētas četras personas. Viņu vidū arī bijušais politiķis un žurnālists Edvīns Inkēns.

Inkēns kopā ar uzņēmēju Dmitriju Čebotarjovu vairākus gadus bijis firmas Vexoil Bunkering līdzīpašnieks, tā nodarbojās ar dīzeļdegvielas piegādi kuģiem jeb bunkurēšanu.

VID sniegtā informācija par lietas apstākļiem ir skopa. Tikai zināms, ka kriminālprocess ierosināts pagājušajā gadā. VID ir aizdomas, ka no 2014. līdz 2017. gadam Vexoil Bunkering krāpusies ar darījumiem par kopumā 56 tūkstošiem tonnu dīzeļdegvielas. Šos pārkāpumus dienests esot konstatējis 2019. gadā, kad par to arī ierosināts kriminālprocess, Ir skaidro VID pārstāvis Andrejs Vaivars.

Tomēr VID skaidrojums nesaskan ar paša Vexoil Bunkering gada pārskatos atrodamo informāciju, turklāt dienesta aktivitātes šajā kriminālprocesā izskatās vairākus gadus novēlotas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu