Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

STĀSTI. EGĪLS VENTERS. ŠTĀBS DEBESĪS. APGĀDS EZIS.LV. Septiņi stāsti paradokumentālās prozas žanrā. Autors restaurē 80. gadus un apraksta, kā notika atentāta mēģinājums pret Mihailu Gorbačovu Rīgā, kā VDK virsnieks izglāba latviešu filologus un kā Stokholmas lidostā pulcējas hokeja fani, cilvēkēdāji un zinātnieki, kas atklājuši kosmosa čukstu. Venters necenšas telpu un laiku attēlot burtiski, jo atmiņas vai izjūtas nereti ir interesantākas par realitāti.


DZEJA.
RAIMONDS ĶIRĶIS. KARTES. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Poētiski un intelektuāli piesātināta tēlainība, spēles ar intertekstualitāti, stilu un dažādiem leksikas slāņiem, kā arī konceptuālas ievirzes dzeja, kas tapusi saspēlē ar citu mūsdienu latviešu dzejnieku eksperimentālajiem darbiem, — tā autora pirmo dzejas krājumu raksturo tā redaktors Kārlis Vērdiņš. Apgāda cena 4 €.


ROMĀNS.
ELIZABETE MAKNĪLA. LEĻĻU DARBNĪCA. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Gotisks spriedzes romāns par 19. gadsimta dzīvi Londonā, cilvēkiem un tikumiem. Attēloto mākslinieku radošā apsēstība brīžiem ir pozitīva, brīžiem pārvēršas kaislībā, kas aptumšo prātu. Sapņaini reālistiskā gaisotne, izteiksmīgie varoņi un nepārvaramo kaislību atainojums ir skotu rakstnieces romāna galvenie trumpji. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 14,98 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu