Vai Red Bull cels spārnos? • IR.lv

Vai Red Bull cels spārnos?

1
Labklājības ministre Ramona Petraviča un jaunais KPV LV priekšsēdētājs Atis Zakatistovs partijas kongresā. Kāds biedrs Zakatistovam uzdāvināja enerģijas dzērienu, jo līderis pēdējos gados nosirmojis. Foto — LETA
Indra Sprance

No Saeimas vēlēšanu «uzvarētāja» līdz 2% reitingam un kapu piesaukšanai ironiskās KPV nosaukuma versijās. Tomēr atbalstītājus zaudējušajai partijai joprojām ir trīs ministri valdībā, un tuvākajos gados tās kasē ieripos gandrīz divi miljoni eiro nodokļu naudas. Kurp partiju stūrēs jaunais kodols?

Pirms KPV LV kopsapulces sanākušo biedru pulciņš ir šķidrs, taču pārstāvēti dažādi uzskati. Bijušais pašvaldības policists Andris Ozols sarunā pauž, ka partijai jācīnās tālāk, «lai būtu nākotne». Andrim ir 72 gadi, viņš ir partijā kopš tās dibināšanas. «Nejauši sāku skatīties Kaimiņa Suņubūdu, man patika,» atminas Andris. Viņaprāt, partijā klibo disciplīna, par ko atbildība jāuzņemas līdzpriekšsēdētājam Atim Zakatistovam. Taču kopumā ministri strādājot labi. «Laiks rādīs, gan jau radīsies jauni līderi.»

Savukārt uzņēmējs Romans Justs ieradies ar četrām citu biedru pilnvarām azotē par to, ka KPV LV ir jālikvidējas. «Jums patīk saņemt negodīgi nopelnītu naudu? Tā nauda tiks iedota tiem, kas to nav pelnījuši,» skaidro Romans. Viņš runā par valsts finansējumu, kas nupat būtiski palielināts, un KPV LV kā vēlēšanās otrā populārākā partija līdz Saeimas pilnvaru beigām saņems 643 tūkstošus eiro gadā. Kopumā tie būtu nepilni divi miljoni eiro, bet Romana ieskatā partija nepilda solījumus vēlētājiem. «Paskatīsimies ministru darbus — vai kaut viens solis uz priekšu ir izdarīts? Gada laikā nav,» viņš uzskata.

Par popularitātes kritumu liecina ne tikai Romana novērojumi, bet arī sabiedriskās domas aptaujas. Kopš 2018. gada novembra atbalsts partijai samazinājies no 11% līdz aptuveni 2% šā gada janvārī, liecina LTV pasūtītais SKDS pētījums. Milzīgs kritums, ņemot vērā faktu, ka vēlēšanās šo sarakstu atbalstīja vairāk nekā 120 tūkstoši pilsoņu.

Kāpēc tā noticis, un kas kontrolē atlikušo partijas čaulu, kuru tik dāsni finansēs nodokļu maksātāji?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu