Meitas un tēva tandēms • IR.lv

Meitas un tēva tandēms

Diāna Zommere, Mājas gardums īpašniece, un Lukass Lucs, direktors un ražotnes vadītājs. Foto — Gints Ivuškāns
Aivars Kļavis

Aizputē, necilā divstāvu koka ēkā, kas no ārpuses nepavisam neatgādina ražotni, top izcili piena produkti un arī kāds deserts, kādam līdzīgu neatrast visā Eiropā

Pārtikas tehnologs Lukass Lucs (Lukas Lutz) ir šveicietis, kas vairāk nekā 25 gadus dzīvo un strādā Latvijā. Viņš radījis unikālu putotu ogu un augļu piedevu, kuru tagad savos produktos izmanto uzņēmums Mājas gardums. Tos ražo Aizputē, bet nopirkt var gan Kurzemes pusē Liepājā, Ventspilī un Saldū, gan galvaspilsētā Rīgā. 

Kopš 2017. gada uzņēmuma Mājas gardums īpašniece ir Lukasa meita Diāna Zommere, bet tēvs turpina pildīt direktora un ražotnes vadītāja pienākumus. «Es šeit ierados 1994. gadā, lai Kazdangas tehnikumā mācītu piena pārstrādi,» savu stāstījumu sāk Lukass. «Programma bija paredzēta vienam gadam, bet tad izdomāju, ka palikšu vēl uz gadu. Un tā arī neesmu aizbraucis joprojām.»

Bijušās kafejnīcas vietā

Mēs tiekamies tipiskā mazpilsētas koka ēkā, kas, visticamāk, celta pagājušā gadsimta sākumā. Agrāk te bijusi kafejnīca, bet Lukass šo māju iegādājies pirms gadiem astoņiem. 

Viņš neslēpj — kad 90. gadu vidū saņēmis piedāvājumu braukt uz Latviju, lai Kazdangas tehnikumā mācītu piena pārstrādi, neesot nemaz zinājis, kur Latvija atrodas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu