Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Virsnieks un spiegs
Sonora Broka

ooooc Virsnieks un spiegs / J‘Accuse. 1894. gadā Francijas armijas ģenerālštāba virsnieku Alfredu Dreifusu (Luī Garels) apsūdz spiegošanā Vācijas labā. Viņu publiski apkauno un nosūta uz Sātana salu Atlantijas okeānā. Jaunieceltajam slepenā dienesta priekšniekam Žoržam Pikāram (Žans Dižardēns) rodas aizdomas par apsūdzības nepatiesumu, tomēr Dreifūsa atbrīvošanai šķēršļus liek politisko spēku sazvērestība. Lai gan Venēcijas kinofestivāla žūrijas balvu saņēmusī filma nesagādā mākslinieciskus pārsteigumus, tā ir režisora Romana Polaņska meistarības apliecinājums. Kino Splendid Palace no 7. februāra.


oooc
 Koma Arhitekts Viktors pēc autoavārijas nonāk komā, kas izrādās nevis bezapziņas stāvoklis, bet gan paralēlā pasaule, kurā fizikas un ķīmijas likumi darbojas citādi. Tomēr īstā un komas realitāte nav tik nošķirtas, kā sākumā šķiet. Režisora Ņikitas Argunova zinātniskās fantastikas trilleris ir veidots pēc precīzas izklaides kino piegrieztnes un apliecina Krievijas kino industrijas profesionālo varēšanu, īpaši pārliecinot ar specefektu mērogu.  No 7. februāra.


Patiess stāsts par Neda Kellija bandu / True History of the Kelly Gang. 
Versija par Austrālijas 19. gs. slavenākā noziedznieka Neda Kellija dzīvi līdz pat notikumiem, kuru interpretācija svārstās starp brutālu noziedzību un protestu pret koloniālajiem apspiedējiem. Režisora Džastina Kurcela iepriekš režisētais Makbets ļauj cerēt uz pārsteidzošu un svaigu skatījumu. Neesmu redzējusi. No 7. februāra.

Plēsīgie putni (un kādas Arles Kīnas brīnumpasakainā emancipācija) / Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Kad Arles Kīnas (Margo Robija) un Džokera mīlasstāstam pienāk beigas, Gotemas pilsētā izveidojas raibs pulciņš cīnītāju — Arle, Medniece, Melnais Kanārijputniņš un Renē Montoja, kam jāstājas pretī pilsētas ļaundarim Romanam Sionisam. Filma patiks visiem DC komiksu faniem, bet ne tikai. Margo Robijas (kas arī filmas producente un idejas autore) ekspresīvais tēls iezīmēs košu lappusi Gotemas nakts iemītnieku kinoarheoloģijā. Neesmu redzējusi. No 7. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu