Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Lielbritānija piektdien oficiāli izstājās no ES pēc 47 blokā pavadītajiem gadiem un trīsarpus gadus pēc 2016. gada referenduma. ES pirmdien Londonai piedāvāja brīvu tirdzniecību ES tirgū ar nulles tarifiem un kvotām, ja Lielbritānija garantēs britu un ES uzņēmumiem vienlīdzīgus konkurences nosacījumus. Pretī ES prasa saviem zvejas kuģiem brīvi zvejot Lielbritānijas ūdeņos. ES sarunu koordinators Mišels Barnjē bija skeptisks par to, ka ES un Lielbritānija 11 mēnešus ilgajā pārejas periodā spēs vienoties par tirdzniecības līgumu. Savukārt Boriss Džonsons paziņoja, ka Lielbritānijai pēc Brexit nav nepieciešams pakļauties ES normām.

Svētdien Londonā policija nošāva vīrieti, kurš uzbrukumā ar nazi ievainoja divus cilvēkus. Policija to uzskata par teroristisku uzbrukumu.

Nīderlandes prokuratūra izvirzījusi apsūdzības trim Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim par Malaizijas pasažieru lidmašīnas MH17 notriekšanu 2014. gada jūlijā virs Austrumukrainas, kurā bojā gāja 298 cilvēki. Apsūdzētie izsaukti uz Nīderlandi procesuālo darbību veikšanai, pirmdien paziņoja viena apsūdzētā advokāte. Tiesa Nīderlandē sāksies 9. martā.

Baltkrievijā aizturēti četru cukurfabriku direktori, kuri cukuru pārdeva Krievijai par pazeminātām cenām. Maskavā izveidojuši tirdzniecības namu, cukuru tirgū pārdeva dārgāk, bet cenu starpību kukuļu veidā saņēma cukurfabriku direktori, otrdien paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.  

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu