Biznesā kopš skolas gadiem • IR.lv

Biznesā kopš skolas gadiem

Pēc četru gadu pieredzes Reinis (pa kreisi) un Aksels secina: «Mēs zinām, kas ir e-komercija, mums ir sava ražotne, mēs jau varam dalīties pieredzē, jo, kaut neliela, tāda mums ir.» Tāpēc Reinis uzņēmies konsultēt citus mācību uzņēmumus. Foto — Ieva Salmane
Gunita Nagle

Jau mācoties skolā, draugi Reinis Nikuļcevs un Aksels Zingulis radīja vēl nebijušu produktu — uz hokejnūjas viegli uzliekamu pretslīdes materiālu. Četros gados viņi panākuši sava RocketGrip saķeres materiāla eksportu uz 40 valstīm

Viņi abi — Reinis un Aksels — mācījās Jelgavas Valsts ģimnāzijas 11. klasē, kad izveidoja mācību uzņēmumu RocketGrip. Taču draugi ne brīdi to neuztvēra kā joku. «Uzreiz domājām, ka tas būs īsts uzņēmums — tik laba šķita mūsu ideja!» atceras Aksels, kuram, tāpat kā Reinim, tagad ir 21 gads. Abi draudzējas, kopš sevi atceras, un tagad ir RocketGrip līdzīpašnieki.

Pirmo pārliecību, ka abu izgudrotajai hokejnūjas lentes alternatīvai tiešām ir izredzes atrast vietu tirgū, deva dalība Junior Achievement skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgū 2016. gadā. Viņi bija sagatavojuši aptuveni 20 lentes, un šķita, ka to būs par daudz. «Lentes domātas hokejistiem, tāpēc domājām — kas tās pirks mācību uzņēmumu tirdziņā?» stāsta Aksels. Taču izpirka visas līdz pēdējai! 

Hokejistu mammas, sievas un draudzenes ņēma bez kaulēšanās, teikdamas: būs laba dāvana! Pašām nezinot, viņas ierādīja labu ceļu, kā inovatīvam produktam nokļūt pie lietotāja. Jo paši sportisti uz ekipējuma jauninājumiem lielākoties skatās ar aizdomām, kādam tas ir jāieliek viņiem tieši rokās. «Daudzi hokejisti izmēģināja, iepatikās,» saka Aksels. 

Skatoties pērno pasaules čempionāta finālspēli, kurā Somija ar 3:1 uzvarēja Kanādu, Reinis ievēroja, ka Somijas uzbrucēja Toni Rajalas nūjai ir RocketGrip. Tātad to izmanto pat pasaules čempioni!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu