Perfekti kā Amerikā • IR.lv

Perfekti kā Amerikā

Jānis Bumbulis, SIA Irve īpašnieks, un Dace Pētersone, valdes locekle. Foto — Ieva Salmane
Ieva Puķe

90. gadu sākumā Čikāgas latvietis Valdis Mainieks nevarēja Rīgā atrast vietu, kur uzpucēt uzvalku pēc Rietumu standartiem. Tā radās doma par Irvi. Tagad viņa partnera Jāņa Bumbuļa ģimenes uzņēmums uztur kārtībā pat somu zobārstu un Kanādas karavīru uniformas

Ja šo žaketi nodošu tīrīšanai, ar to darbosies 11 cilvēki, Latvijas lielākās veļas mazgātavas un apģērbu tīrītavas boss Jānis Bumbulis uzņēmuma veiksmes stāsta ilustrēšanai gatavs izmantot paša ancuku. 

Līdz dažādiem agregātiem, kas klusi dūc Salaspils biznesa kompleksā, aizejam pēc sarunas. Jānis uzskaita visas «skrūvītes» procesa mehānismā. Pieņēmēji, komplektētāji, kuri pārbauda un marķē klientu nodotās drēbes, mašīnists, kas tās ieliek tvertnē  tīrīšanai. Traipotāji pēc tam meklē, vai nav jāiztīra kāds neizgājis traips, individuāli piemeklējot līdzekļus. Tad kārta gludinātājiem, atkal komplektētājiem. Pieņēmēja drēbes izsniedz klientam. Ķēdi var noslēgt arī šoferis, kas veic mājas piegādi. «Tas nav kā pasūtīt picu — sveiki un paldies!» uzsver uzņēmējs. «Tas nav automatizējams darbs, katrā posmā vajadzīgs cilvēka saprāts, lai pieņemtu pareizo lēmumu.»

Jāņa Bumbuļa meita Dace Pētersone ģimenes uzņēmumā ienākusi pirms trim gadiem, plāno ar to saistīt nākotni. Studējusi filozofiju, strādājusi par žurnālisti laikraksta Diena pirmsākumos, vēlāk specializējusies mārketingā un personāla vadībā. 

Tēva ieceru turpināšanai motivē šī biznesa ilgtspējība un ekoloģijas aspekts. «Mēs ietaupām dabas resursus un cilvēkenerģiju. Tev iemīļotā lieta nav jāmet ārā, nav jāiet meklēt jaunu, vari dabūt to tīru un svaigu. Man patīk apzināties: tas ir labi, ko mēs darām.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu