Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Foto — LETA

Tiesībsargājošās iestādes otrdien veica kratīšanas likvidējamajā ABLV bankā aizdomās par vismaz 50 miljonu eiro «atmazgāšanu». Ģenerālprokuratūras krimināllietas materiāli liecina, ka organizēta grupa laikā no 2015. līdz 2018. gadam veikusi pārskaitījumus vienā no Latvijas kredītiestādēm par faktiski nenotikušiem darījumiem. Organizētās grupas noziedzīgo nodarījumu atbalstījusi likvidējamā kredītiestāde un tās darbinieki, novēršot šķēršļus naudas līdzekļu pārskaitīšanā. 

Eiropas Padomes komiteja Moneyval publiskoja atzinumu par Latvijas cīņu ar naudas atmazgāšanu. Novērtējums uzlabots 11 rekomendāciju izpildē. No 40 rekomendācijām septiņas tagad ir izpildītas, bet 33 — lielākoties izpildītas. Tomēr Latvijai atstāts uzraudzības statuss, un 2021. gadā atkal būs jāziņo par paveikto. Lēmums, vai Latvijai izdosies izvairīties no finanšu pasaules «pelēkā saraksta», gaidāms februāra beigās. 

2019. gada korupcijas uztveres indeksā Latvija ierindojas 44. vietā starp 180 pasaules valstīm, informēja Sabiedrība par atklātību Delna. 2018. gadā Latvija bija 41. vietā pasaulē.

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien pēc koalīcijas sadarbības padomes atzina, ka par Valsts drošības dienesta ēkas celtniecību Teikā bijušā velotreka zaļajā teritorijā ir nepieciešama diskusija ministriju un speciālistu līmenī. Kā zināms, Saeimā iesniegti 15 000 iedzīvotāju parakstu pret ēkas būvniecību Brīvības gatvē 207.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu