Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Mazās sievietes
Sonora Broka

ooooc  Mazās sievietes / Little Women. Amerikāņu rakstnieces Luīzas Mejas Elkotas 1868. gada romāns Mazās sievietes piedzīvo astoto ekranizāciju. Tas ir vēstījums par četru māsu pieaugšanu, pirmo mīlestību, šķiršanos un sapņu piepildījumu. Jaunās režisores Grētas Gervigas redzējumā stāsts ieguvis laikmetīgas feministiskas noskaņas. Aktieru ansamblis — Sērša Runena, Emma Vatsone, Florensa Pjū, Lora Derna, Merila Strīpa un Timotijs Šalamē, kā arī sešas Oskara nominācijas ir labs iegansts, lai dotos filmu noskatīties vēl pirms ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas. Lai gan — filmas intensīvi jūsmīgā virsnots dažubrīd ir grūti izturama. No 24. janvāra.

ooooo Mafijas nodevējs / Il Traditore. 80. gados, kad Sicīlijā norisinājās nežēlīga mafijas klanu izrēķināšanās, Tomazo Bušeta, viens no klanu vadītājiem, aizbēg uz Brazīliju. Kad viņu apcietina un izdod Itālijai, mafiju šokē Bušetas lēmums sadarboties ar varas iestādēm. Režisora Marko Belokio meistarīgi veidotā biogrāfiskā drāma bija iekļauta gan Kannu kinofestivāla konkursa skatē, gan bija viena no finālistēm uz Eiropas Kinoakadēmijas balvu. No 17. janvāra.

Arktikas sargi / Arctic Dogs. Polārlapsu puikas Sviftija sapnis ir kļūt par labāko kurjeru Arktikā. Vienīgā iespēja, kā pierādīt savas spējas, ir nočiept ragavas, lai nogādātu kādu svarīgu un slepenu pasta sūtījumu. Sviftijs apmaldās un nejauši atklāj cietoksni, kurā mīt ļaundaris ar negantu plānu. Sviftijam un viņa draugiem pašu spēkiem jāglābj Arktika. Animēta piedzīvojumu komēdija jaunajiem skatītājiem. Neesmu redzējusi. No 24. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu