Kādēļ uzņēmumi Ziemassvētku biznesa dāvanu vietā izvēlas šos līdzekļus ziedot • IR.lv

Kādēļ uzņēmumi Ziemassvētku biznesa dāvanu vietā izvēlas šos līdzekļus ziedot

Publicitātes foto
Dace Vesterdāla

Nokrauti galdi ar biznesa dāvanu kastēm, uz kurām ir uzņēmuma logo, – tipisks skats decembra otrajā pusē daudzos uzņēmumos. Uzņēmumi vēlas svētkos apsveikt savus klientus, partnerus un kolēģus. Tomēr pēdējā laikā tendences mainās, un gan pasaulē, gan Latvijā uzņēmumi arvien biežāk svētku dāvanām paredzētos līdzekļus ziedo un novirza projektiem, kas sniedz atbalstu visai sabiedrībai.

Lauzt stereotipus par korporatīvajām svētku dāvanām

Pasaulē korporatīvās dāvanas ir miljardiem eiro liels bizness (vairāki avoti min, ka globāli šī niša sasniedz pat vairāk nekā 100 miljardus eiro). Tomēr dāvanu tendences pasaulē mainās, tās kļūst videi draudzīgākas, vairāk tiek domāts par dāvanas kvalitāti, nevis kvantitāti.

Latvijā ziedošanas kultūra katru gadu aug gan uzņēmumu, gan iedzīvotāju vidū. Jau tradicionāla ir labdarības akcija Eņģeļi pār Latviju, ik gadu tiek gaidīts Ziemassvētku labdarības maratons Dod pieci!, ar dāvanām svētkos tiek iepriecināti vientuļie seniori. Ziedošana labdarībai un sociālu projektu atbalstīšana arvien izteiktāk kļūst par daudzu uzņēmumu iekšējās kultūras daļu.

Labi paraugi tiek pārņemti. Jo vairāk mēs par to runāsim, jo vairāk līdzcilvēkus un uzņēmumus varēsim iesaistīt, tā palīdzot tiem, kam tas tiešām nepieciešams. Ceram, ka šī iniciatīva – korporatīvo svētku dāvanu vietā novirzīt līdzekļus labdarībai – Latvijas uzņēmēju vidē katru gadu pieaugs.

Jēgpilnas dāvanas ar ilgstošu vērtību

Jau otro gadu mēs, If Apdrošināšana, mēģinām lauzt stereotipus par tipiskām Ziemassvētku dāvanām un sniegt vairāk drošības mūsu tuviniekiem, klientiem, partneriem un visai sabiedrībai. Šī apņemšanās iet roku rokā ar If ikdienas darbu – sniegt atbalstu un palīdzību neparedzētās situācijās, kad notikusi nelaime.

Latvijā atbalstām organizāciju Bezvests.lv, kas organizē un piedalās pazudušu cilvēku meklēšanā, kā arī konsultē cilvēkus, kam pazuduši tuvinieki. Organizācijas darbības laikā ir veikti ap 800 meklēšanas pasākumi, atrasti vairāk nekā 100 cilvēki. Un tā visa ir brīvprātīgo iniciatīva un vēlme palīdzēt! Viņu darbs palīdz arī sabiedrībai kļūt informētākai un vērīgākai. Mēs ceram, ka nākamreiz, kad autobusā iekāps bērns un raudzīsies apkārt ar pazudušu skatienu vai pa ceļu ies apjucis seniors, kāds no līdzcilvēkiem viņus uzrunās un noskaidros, vai viss ir kārtībā.

Mums ir svarīgi, ka ziedotie līdzekļi tiek novirzīti Bezvests.lv meklēšanas misijām. Pagājušajā gadā organizācija saņēma elektrības ģeneratoru, bet šogad – kvadraciklu, kas meklēšanas darbus ļaus veikt vēl operatīvāk. Jā, tie var šķist mazi soļi, bet tie visi iet uz kopīgu mērķi – drošāku sabiedrību.

Jāpiebilst, ka šis projekts If Apdrošināšanā notiek Baltijas mērogā. Lietuvā esam atbalstījuši brīvprātīgo ugunsdzēsēju un pludmales glābēju organizācijas, bet Igaunijā – brīvprātīgos policistus un ugunsdzēsējus.

Lepni darbinieki un apmierināti klienti

Joprojām ir svarīgi parādīt kolēģiem, ka domājam par mūsu klientiem. Ir svarīgi parādīt, ka mums rūp mūsu sadarbības partneri. Ir svarīgi pateikt paldies un turpināt uzturēt tikpat labas attiecības. Partneriem svētkos var aizsūtīt simbolisku sveicienu, bet ar daudz jēgpilnāku ziņu. Iespējams, šāds sveiciens prātā paliks ilgāk nekā no kastes neizpakots sienas pulkstenis.

Jēgpilni darbi vieno. Lēmumam atteikties no lielām korporatīvajām svētku dāvanām ir bijusi pozitīva ietekme uz uzņēmuma iekšējo kultūru. No kolēģiem esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes, un viņi apzinās, ka ir daļa no šīs iniciatīvas un lepojas ar to. Pagājušajā gadā nezinājām, kā uz šo atbildēs mūsu partneri un klienti. Bet ir liels prieks, ka arī viņi ir kļuvuši par daļu no šīs iniciatīvas. Labi piemēri ir lipīgi, un varam redzēt, ka dāvināšanas kultūra un uzņēmumu korporatīvās dāvanas mainās. Ir svarīgi šajā laikā neaizmirst svētku nozīmi – rūpēties, atbalstīt un palīdzēt cits citam.

 

Autore ir If Apdrošināšanas komunikācijas vadītāja

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu