Sveicināts, Domuzīmes lasītāj! • IR.lv

Sveicināts, Domuzīmes lasītāj!

Rudīte Kalpiņa, Jānis Vādons, Mārtiņš Mintaurs. Foto — Kristaps Kalns
Domuzīmes redakcija: Rudīte Kalpiņa, Jānis Vādons, Mārtiņš Mintaurs

Kultūra vienmēr atrodas dažādos robežstāvokļos — gan satura un izpausmju (un attiecīgi — kultūras izpratnes), gan institucionālajā, gan finansējuma pieejamības, gan sabiedrības attieksmes ziņā. Latvijas kultūrpolitikas kontekstā arī jebkurš literatūras izdevums vienmēr atrodas uz robežas starp «būt un nebūt» dažādu objektīvu un, neslēpsim, arī subjektīvu apstākļu dēļ. Tāpēc žurnāla Domuzīme pieci gadi jau ir pietiekami nopietns laikposms. Pamazām tas ir ieguvis noteiktu pozīciju starp Latvijas kultūras izdevumiem, stabilu lasītāju un finansējuma piešķīrēja — Valsts Kultūrkapitāla fonda — uzticēšanos.

Esam mērķtiecīgi strādājuši ar plašu autoru loku, lai pie lasītājiem nonāktu visjaunākie Latvijā radītie literatūras oriģināldarbi. Īpaši akcentējam īsstāstu žanra attīstību. Plašu kultūrtelpas klātbūtni ir nodrošinājušas latviešu literatūras klasikas, simtgades un 3 dzejoļi nākamajiem simt rubrikas. Tāpat esam popularizējuši Baltijas literatūru, regulāri aicinot tulkotājus sagatavot igauņu un lietuviešu prozas un dzejas publikācijas. Varam lepoties ar pasaules līmeņa dzejas, stāstu un eseju tulkojumiem.

Patiesi veiksmīga un nozīmīga ir izrādījusies žurnāla literārās telpas paplašināšana ar publicistisku un vēsturi — šo sadaļu raksti katrā numurā izpelnās lielu lasītāju uzmanību. Tā veicinām arī zinātnes atdevi plašākai sabiedrībai.

Īpaši rūpīgi vienmēr apsveram apaļā galda sarunas tēmu. Tiešos un netiešos veidos esam uzzinājuši, ka tēmas lasītājiem ir šķitušas nozīmīgas. Vai turpmāk varam cerēt uz aktīvākām atbalsīm un turpmākajām diskusijām, lai iekustinātās domas un idejas nepaliktu tikai vienas sarunas rāmī?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu