Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Strāvas karš
Sonora Broka

oooc Strāvas karš / The Current War. Filma patiks steampunk estētikas faniem un Maikla Šenona un Benedikta Kamberbača aktierspēles cienītājiem. Divi ambiciozi zinātnieki Džordžs Vestinghauss (Šenons) un Tomass Edisons (Kamberbačs) rada vienu atklājumu pēc otra, dzīvojot nemitīgā spriedzē — kurš gūs virsroku. Uz spēles ir likta Amerikas elektrifikācija. Strāvas kara vēsturiskā vide ir nevainojama, operatora darbs un aktierspēle neliek vilties, tomēr stāsts ir izkliedēts un  virspusīgi steidzīgs. No 6. decembra.


ooo
Es — Leonardo / Io, Leonardo. Populārzinātnisks ceļojums uz 15. gadsimta Itāliju, kura centrā ir mākslinieks, zinātnieks un izgudrotājs Leonardo da Vinči. Filma seko viņa dzīves gājumam no mācekļa gaitām līdz pasaulslavenu gleznu tapšanai. Izmantotās mūsdienu tehnoloģiju iespējas ļauj labāk saprast viņa darbu. Splendid Palace no 6. decembra.


Jaungada taksometrs 2. 
Režisors Māris Martinsons piedāvā jaunu tradīciju — jau otro gadu Ziemassvētku laikā dzīvot līdzi Laura Reinika atveidotā taksometra vadītāja Andreja piedzīvojumiem. Sižets veidots kā pirmās filmas turpinājums — Andrejs un viņa mīļotā Ilze (Anete Krasovska) plāno paziņot viņas mammai par gaidāmo mazuli, bet Andrejam neplānoti nākas iejusties Salaveča lomā. Neesmu redzējusi. No 6. decembra.

ooooo Alfrēda Hičkoka filmu retrospektīva. Kinoteātris Kino Bize aicina nosvinēt spriedzes meistara Alfrēda Hičkoka 120 gadu jubileju, nedēļas laikā katru dienu noskatoties pa vienai no režisora filmām. Programmā ikonisku darbu izlase — Šaubu ēna, Apmātais, Sliktā slava, Svešinieki vilcienā, Logs uz sētu, Vertigo, Psiho un Putni. Kino Bize no 7. decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu