Neatvadāmies • IR.lv

Neatvadāmies

Nellija Ločmele

Atvadīšanās no izciliem cilvēkiem, kas sevi dāsni dāvājuši citiem, nekad nav rūgta šķiršanās uz mūžiem. Viņi aiziet, vienlaikus palikdami starp dzīvajiem tik ilgi, kamēr vien viņu darbi un atstātais garīgais mantojums turpina mūs iedvesmot.

Tieši tāda ir sajūta, šonedēļ pavadot mūžībā divus izcilus laikabiedrus. Aizgājis ģeniālais diriģents Mariss Jansons, kura talants saviļņojis klausītāju paaudzes plašajā pasaulē. Aizgājis akadēmiķis Jānis Stradiņš, kurš ar savu erudīciju, milzīgajām darbaspējām un aizrautību ierakstījis sevi zinātnes un Latvijas vēsturē. Mēs turpinām pateicībā un mīlestībā godāt viņu paveikto. 

Daudz sāpīgāka ir neīstenotu sapņu zaudēšana, lielu iespēju notriekšana sīkmanīgos kašķos. Izskatās, tieši tas draud mūsu gadsmita grandiozajā eirointegrācijas projektā — dzelzceļa Rail Baltica būvē. Ir rīcībā nonākuši ļoti skarbi secinājumi, ar kuriem nupat amatu atstājis kopuzņēmuma RB Rail vadītājs Timo Rīhimeki. Viņš ceļ trauksmi, ka pašreizējā formātā projektam draud izgāšanās, jo ir naudas grūtības, daudzi svarīgi procesi iekavēti, pārvaldības modelis kavē efektīvu lēmumu pieņemšanu un ļauj vaļu valstu atsevišķajām interesēm. Vai izdosies pretrunas pārvarēt? Triju Baltijas valstu premjerministri par to spriedīs jau šonedēļ.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu