Dienvidaustrumāzijas vieglums • IR.lv

Dienvidaustrumāzijas vieglums

Ieva Kalēja

Bep Viet Miesnieku ielā 14-1, Rīga

Rīgā vjetnamiešu restorāni aug kā bambusa birzis pēc musonu lietusgāzes.

Jau pāris gadus pusdienotāju iecienīts ir Tavs Banh Mi pie Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas, bet tagad autentisku Dienvidaustrumāzijas virtuvi var baudīt arī mazā ēdnīcā Barona un Tallinas ielas stūrī, lielākā pusdienotavā Nice Asian pie Bērnu pasaules, Phoplus Skolas ielā un pat tālajā Ziepniekkalnā TRE Riga. Šos restorānus patīkami apmeklēt ne tikai ēdiena dēļ — tur bieži sastopami laipni, plati smaidoši vjetnamieši, kuri, cik nu katrs spēj, cenšas apkalpot apmeklētājus latviski. Patīkama ir sajūta, ka tiec gaidīts.

Oktobrī vēl viens Rīgas rajons ieguva savu vjetnamiešu restorānu. Krastmalā, Miesnieku ielas stūrī, durvis vēra Bep Viet. Konkurencē par Vecrīgas pusdienotājiem tas noteikti ieņems pamanāmu vietu.

Restorāna interjers veidots tādā kā vjetnamiskā IKEA stilā — gaišs, ar jauneklīgu vieglumu. Pie griestiem karājas Vjetnamā uz ielām redzamo divriteņu formā veidotas lampas, pie sienām uz audekla drukāti valsts skati. Pavasara un salātu rullīšus servē uz jautri zaļām plastmasas paplātēm, kuras labi iederētos stilīga studenta dzīvoklī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu