Iejusties viņu ādā • IR.lv

Iejusties viņu ādā

Genons Hols. Foto — Edmunds Brencis
Osvalds Zebris

Ir jāiztēlojas viena diena cilvēka dzīvē, burtiski jāielien viņa ādā — tikai tā rodas produkta ideja, par inovācijas procesu tehnoloģiju uzņēmumā saka viens no Silīcija ielejas spožajiem prātiem Genons Hols

Viņam paveicās būt pareizā vietā īstajā brīdī — kad 90. gadu pirmajā pusē viņš kā jauns programmētājs strādāja Sanfrancisko, pēkšņi iestājās interneta laikmets, kas izmainīja pasauli un deva milzum daudz jaunu iespēju. Sapnis par mūziķa karjeru, kas Genonu Holu (Gannon Hall) atbrīvotu no garlaicīgā programmētāja darba, apmeta kūleni, jo izrādījās, ka radīt jaunus produktus tehnoloģiju uzņēmumā ir tikpat aizraujoši kā ierakstīt jaunu albumu. Mūzika aizvien ir Genona lielais hobijs, tajā viņš saskata daudzas paralēles ar tehnoloģiju pasauli un matemātiku, tāpēc analoģijas, ko Genons Hols lieto sava aroda raksturošanai, gandrīz vienmēr ir saistītas ar mūziku.

Oktobrī Genons Hols viesojās Rīgā, kur vadīja lekcijas Latvijas uzņēmuma Printify darbiniekiem. Viņš ir viens no Printify investoriem, un Genonam Holam ir iespaidīga pieredze, ar ko dalīties, — līdz šim viņš ir vadījis produktu izstrādes komandas tādos uzņēmumos kā Shopify, Google Maps un Eventbrite.

Ko tas īsti nozīmē — būt produktu vadītājam tehnoloģiju uzņēmumā?
Tas ir diezgan plašs darba lauks, kas prasa attiecīgas prasmes un zināšanas. Ja izvelk vienu būtiskāko sakni, tā ir produktu tapšanas procesa vadīšana. Produktu vadītājs ir kā līme, kas savieno un aptver dažādās funkcijas un jomas organizācijā. Cilvēki parasti strādā kādā no uzņēmuma funkcionālajām jomām, un viņiem nav jānodarbojas ar citām lietām, bet produkta tapšanas vadītājam ir jānodarbojas ar visu.

Tad esat tāds kā orķestra diriģents.
Jā. Ir ļoti labi jāsaprot mūzika. Jāpazīst un jāiedvesmo savi mūziķi. Jābūt kaislībai un jāspēj paust emocijas skaņdarbā. Tas arī viss.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu