Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Rīdzinieki var tikai brīnīties — kur tik skaties, ver vaļā jaunas viesnīcas!

Protams, par tūristu trūkumu mūsu galvaspilsēta sūdzēties nevar. Viņu klātbūtni izjūt katrs, kuram gadās pa dienu būt Alberta un Strēlnieku ielas rajonā, kur lielas viesu grupas stāv, galvas atgāzuši, un apbrīno jūgendstilu, vai vakaros iet pa Kaļķu vai Audēju ielu Vecrīgā, kur krodziņi un restorāni mudž no naudu tērēt gataviem ārzemniekiem.

Tomēr daudziem viesnīcu bums tik un tā liekas mulsinošs. Vai tiešām pieprasījums ir tik liels? Vai neveidojas kāds hoteļu miniburbulis?

Šajā biznesā piedalās visdažādāko līmeņu spēlētāji no neliela Airbnb dzīvoklīša iznomātāja līdz simt un vairāk numuru lielu viesnīcu īpašniekiem. Lai labāk saprastu nozari, šajā numurā Anda Burve-Rozīte intervē vienu no lielākajiem viesnīcu īpašniekiem Rīgā Viesturu Kuļikovski, kurš kopā ar partneri nesen iegādājies arī Radisson Blu Daugava, vienu no lielākajiem, vecākajiem un redzamākajiem hoteļiem pilsētā. Viņš netaupa kritiskus vārdus ne valstij, ne bankām, tomēr par viesnīcu biznesu šobrīd var justies apmierināts — «banāni paši krīt mutē».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu