Žurnāls: Vai muita sargā savas melnās avis? • IR.lv

Žurnāls: Vai muita sargā savas melnās avis?

3
Šā gada janvārī Kokneses novadā tika atklātas vairāk nekā divas tonnas kokaīna — 42 kartona kastēs bija 2195 briketes ar dažādiem logo: TNT, Badboys, Gold un ar delfīna attēlu. FOTO — leta

Zemākā līmenī korumpētās amatpersonas netiek sargātas, tikko mēs tiekam līdz vidējam un augstākajam – tiek ieslēgti visi resursi, muitas juridiskā daļa, kas tikai netiek piesaistīts, universitātes pasniedzēji, kas raksta atzinumus, – tā no savas pieredzes žurnālam Ir saka bijušais VID Iekšējās drošības biroja darbinieks Juris Rancāns. Viņš šajā struktūrā nostrādājis gandrīz 10 gadus līdz 2018.gada vēlēšanām, kad iekļuva Saeimā no Jaunās Konservatīvās partijas.

Žurnāls ceturtdien sāk rakstu sēriju par cīņu ar kontrabandistiem, meklējot atbildi uz jautājumu – vai kontrabandistiem ir “jumts” muitā, un kāpēc VID ir grūti atbrīvoties no iespējami negodprātīgiem darbiniekiem.

Viens no žurnāla aprakstītajiem piemēriem ir stāsts par narkotiku kravu no Ekvadoras, kas tika atvesta uz Rīgas ostu un pēc tam uz saimniecību Kokneses novadā. Narkotikas tika atrastas, zemākā līmeņa izpildītāji – notverti. Taču kā narkotikas nokļuva Latvijā? Kāpēc krava muitu šķērsoja bez padziļinātas pārbaudes?

Žurnāls Ir uzzināja, ka šajā kriminālprocesā augustā aizturēta arī kāda muitas amatpersona – lidostas Rīga muitas kontroles punkta vecākais muitas uzraugs Andris Bolužs. Tagad Bolužam kokaīna kontrabandas lietā piemērots statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess, taču šis nav vienīgais kriminālprocess šī muitnieka biogrāfijā. Viņa vārds figurē arī šogad septembra sākumā ierosinātajā kriminālprocesā par 3,3 tonnu sintētisko narkotiku izejvielu jeb prekursoru ievešanu Latvijā. Un šajā lietā VID aizturējis jau trīs muitniekus – Bolužu, kā arī lidostas Rīga muitas maiņas vadītāju Aināru Kadiķi un vecāko muitas uzraugu Gati Ziemeli.

Interesanti, ka Ir apmeklētajā VID Muitas atbalsta kontroles vienībā, kur tiešraidē redzams visos muitas kontroles punktos notiekošais, lidostas muitas kontroles punktu kamerās nevar redzēt, jo, pēc darbinieku skaidrojuma, pēc nolaišanās lidostā kravas nonāk privātās telpās, kur VID nedrīkst visu filmēt.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (3)

Sskaisle 28.11.2019. 14.24

nu redz – pakalpīgie žurnālisti uzreiz klāt – paši redzēja – nekāda kontrabanda no Baltkrievijas nenotiek

man bērnībā tā skolā mācīja – Gagarins bija kosmosā un redzēja – DIEVA TUR NAV

http://www.la.lv/latvijas-robeza-caurumu-nav

+1
0
Atbildēt

0

QAnon 29.11.2019. 12.00

Aizliegs kandidēt vecajem, bet čekai jau gatavs jauns deputātu saraksts, kā bija ar DP saimņieks, LPP, ZRP un JKP, bet IR un LR žurnaļjugas tiem piemontēs enģeļu spārniņus un maksimāli izkārnīsies uz latviskām partijām. Nāks jauni dombrovski, zatļeri, rinkēviči, pabriki, kazlovski, un bordāni un Solncevas brigādēm un Krievijas FSB rūpali tāpat kā smērēti.
Visi mūsu valdošie noziedznieki caur saviem čekas kuratoriem un draudziņien – bandītiem ir pastarpināti saistīti ar Putinu un kremli

0
0
Atbildēt

0

Skaisle 28.11.2019. 07.52

Noskatījos Aizliegto paņēmienu par spirtik sigareti Centrāltirgū.
Izcila žurnālistika,paldies.

Bet – jautājums,kā var tā būt,ka simtiem miljonu latu un eiro ir iztērēti Latvijas Austrumu robežas izbūvei,bet kontrabanda zeļ un plaukst.

Aizklapēd ciet kontrabandu CT,bet prece taču būs jārealizē. Un to realizēs,jo ….esam beztiesiska valsts. Saeimas deputāti ir nelieši pēc apriori principa.

Visi tie likumi ,kuri ir pieņemti it kā prrtkorupcijas vārdā ir cāļu barošanai,nekas vairāk.

Kur ir ,piemēram, likums,kas ļautu tiesībsargājošām iestādēm salīdzināt ienākumus un izdevumus?

Pelna 2 000 mēnesī,bet tērē 20 000 mēnesī.

Mans viedoklis – valsts drošību kontrolē komčekistu laiku vīri un sievas,kuriem ir ciešākas kā laulība saites ar Latvijas politisko partiju eliti.

Manas teorijas ļoti iespējamu patiesību apliecina kaut vai fakts,kad izrādījās,ka tieši likumu dēļ Latvija ir nonākusi naudas atmazgātāju paradīzes statusā.

Kaut vai fakts,ka valsts budžeta pieņemšanu saeimā komentē deputāti bondars piem.,kuri paši apsūdzēti, kam šmaukšanšanās,kam vēl tur kas

Nu cepti gaiļi nedzied, tā tas ir

Saeimu atlaist un aizliegt kandidēt pēdējo divu sasaukumu deputātiem.

Ka nebūs,ko likt vietā ir tāds pats bubulis kā tas,ka pie mūsu problēmām vuenīgais vainīgais ir putins un kremlis

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu