Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Bāka / The Lighthouse
Sonora Broka

Bāka / The Lighthouse. 19. gadsimta beigas, uz kādas vientuļas salas Jaunanglijā vecais bākas uzraugs, jūras vilks Tomass Veiks (Villems Defo) ierāda darbus pēctecim, jaunajam Efraimam Vinslovam (Roberts Patinsons). Skarbā salas ikdiena, trakojošais okeāns, kas slēpj kādu mītisku noslēpumu, kā arī Veika despotiskais raksturs Efraima iejušanos izvērš par nopietnu pārbaudījumu. Mēmajam kino radniecīgā estētikā veidotā šausmu drāma izraisīja sensāciju šāgada Kannu kinofestivālā. No 30. novembra.

Uz nažiem / Knives Out. Slavens detektīvromānu autors un plašas ģimenes galva Harlans Trombijs 85. dzimšanas dienas rītā tiek atrasts miris. Gotiskajā savrupnamā ierodas manierīgais detektīvs Benuā Blanks, izslavēts ar savu spēju atšķetināt jebkuru noziegumu. Trombija ģimenes skapī skeletu ir ka biezs, slepkava var būt jebkurš, turklāt nav skaidrs, kurš nolīdzis Benuā Blanku. Kolorītie filmas personāži, ekstravagantie interjeri un Agatas Kristi cienīgais scenārijs veido elegantu un asprātīgu detektīvkomēdiju.
Kino no 29. novembra.

Un tad mēs dejojām / And Then We Danced. Merabs jau no agras jaunības dejojis Gruzijas tautas deju ansamblī. Deja viņam ir viss, bet tad ansamblim pievienojas talantīgais Iraklijs. Sāncensība un kaislība vairs nav nošķiramas, bet jaundzimušās jūtas ir pretrunā ar konservatīvo vidi un var sagraut abu puišu karjeru un pat dzīvi. Nesen notikušo filmas pirmizrādi Gruzijā pavadīja skaļi protesti un publisks nosodījums, savukārt Zviedrija šo darbu pieteikusi Oskara nominācijai kategorijā Labākā starptautiskā spēlfilma.
Kino Splendid Palace no 29. novembra.

Šķirsimies! Jaunās ārstes Mašas dzīve paiet virpulī starp trim darbiem, nepamanot, ka vīrs, uz kura pleciem gūlušās mājas rūpes, pārāk daudz laika pavada daiļās fitnesa treneres kompānijā. Pēkšņi dzīve apgriežas kājām gaisā, jo jāpaspēj viss — izvadāt bērnus uz bērnudārzu, tikt galā ar darba slodzi un pārvarēt šoku par notikušo. Enerģiskā, feministisku noskaņu caurvītā filma saņēmusi Soču kinofestivāla Kinotaurs balvu kā labākā debija un uzskatāma par šāgada gaumīgāko Krievijas komēdiju.
Kino Splendid Palace no 29. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu