Neveselīgs stress • IR.lv

Neveselīgs stress

2
Pauls Raudseps

Kariņš centās novirzīt mediķu dusmas uz Viņķeli, A / P nepalika atbildi parādā

Elle ir citi cilvēki, deklarēja franču filozofs un dramaturgs Sartrs un kā ilustrāciju šim eksistenciālajam pesimismam uzrakstīja lugu Aiz slēgtām durvīm, kurā trīs nesaderīgas dvēseles tiek ieslēgtas istabā, kur tām kopā jāpavada visa atlikusī mūžība.

Šobrīd dažam labam koalīcijas partnerim varētu likties, ka ar viņu noticis kaut kas līdzīgs. Brīnumainā kārtā izkļuvuši no šķietamas bezizejas, kuru radīja pērn ievēlētā sadrumstalotā Saeima, valdības veidotāji nonākuši varbūt pat skaudrākās spīlēs. Piecas aizvien īgnākas partijas sasēdinātas vienā šaurā laivā, kuru mētā opozīcijas viļņi un šūpo «partneru» pastāvīgie centieni ar elkoņiem atbrīvot sev nedaudz vairāk vietas. Taču pārāk aizrauties ar dunckāšanu nedrīkst — ja laiva apgāzīsies, gandrīz visiem draud nogrimšana dibenā.

Latvijā elle ir koalīcijas partneri.

Vēl augustā galvenais nemiera cēlājs bija Jaunā konservatīvā partija, kurai bija svarīgi pacīnīties par savu pirmsvēlēšanu «3 x 500» solījumu. Beigās viņi gan samierinājās ar 1 x 300 (tā ir summa, līdz kurai nākamgad tiks paaugstināts neapliekamais minimums) un ar solījumiem, ka kaut kad nākotnē mēģinās viņiem iedot ko vairāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu