Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Zombi bērns
Sonora Broka

oooo Zombi bērns. Ikdiena Parīzes internātskolā ir stingri reglamentēta — mācības, pastaigas, miegs. Tomēr nakts aizsegā meitenes pulcējas, lai dalītos visslepenākajā. Melisas stāsts ir tuvu fantāzijai — tumšie spēki pārvērtuši viņas vectēvu zombijā. Filmas pamatā ir stāsts par haitieti Klerviusu Narcisu, kuram izdevās atgriezties dzīvē no noslēpumainā zombija stāvokļa. Vienlaikus teiksmainā un laikmetīgā filmas forma to ierindo starp Eiropas kino šā gada must see. Kino Splendid Palace no 22. novembra.


oooo Dubultā dzīve / Non-Fiction. 
Franču režisors Olivjē Asajass skata Parīzes intelektuāļu loka mazās intrigas un kaislības. Krāpšana, vakara sarunas par politiku pie vīna glāzes, steidzīga rīta kafija un cigarete bārā saista kādu izdevēju, viņa sievu aktrisi, ne visai veiksmīgu rakstnieku un viņa draudzeni, slavena politiķa asistenti. Filmu režisors nodēvējis par kārtējo saldsērīgo franču komēdiju, tās galvenā tēma ir literatūra un lasīšanas paradumu maiņa. Kino no 22. novembra.

Jaungada remontsRomantiska situāciju komēdija. Svētku priekšvakarā Margarita visiem kontaktiem savā telefonā kļūdaini nosūta lūgumu pēc palīdzības dzīvokļa remontā. Uz aicinājumu atsaucas arī senie pielūdzēji. Galvenās varones tēls atsauc atmiņā iemīļoto filmu Likteņa ironija jeb Vieglu garu, tomēr sižeta peripetijas, kurās ievīti dažādu sociālo stāvokļu un etniskas izcelsmes vīrieši, sola arī mūsdienīgas noskaņas. Neesmu redzējusi. Kino no 22. novembra.


ooc 
Mīlestība dejas ritmā / High Strung Free Dance. Dejas filma, kas piedāvā vieglu un sapņainu aizmiršanos. Brodvejas pasauli nolēmusi iekarot jauniņā balerīna Bārlova. Viņai paveicas slavena deju šova atlasē, kam seko grūts treniņu periods. Bārlovai uzmanību izrāda gan apburošais horeogrāfs, gan pianists, arī jaunpienācējs šovā. Šovbiznesa nežēlīgajiem likumiem nav pa spēkam salauzt meitenes garu. No 22. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu