Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pagājušajā nedēļā simtiem veselības aprūpes darbinieku pulcējās pie Saeimas piketā, kurā prasīja palielināt finansējumu veselības aprūpei un mediķu algām atbilstoši pērn decembrī likumā ierakstītajam, ka medicīnas darbinieku algas 2019., 2020. un 2021. gadā pieaugs par 20% gadā. Valdība ir nolēmusi atlikt vēstniecības Austrālijā atklāšanu un paziņoja, ka pārdalīs arī Latvijas valsts mežu un Latvijas Bankas peļņu, lai nodrošinātu 18 miljonus eiro papildus jau iepriekš budžetā paredzētajam 42 miljonu finansējuma palielinājumam mediķu algām. Taču protestētāji sola turpināt protesta akcijas, līdz algas būs palielinātas likumā paredzētajā apmērā.

Mediju grupa All Media Baltics paziņoja par telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu apvienošanu. Koncerns attīstīs sieviešu auditorijai domātu kanālu TV3 Life un atteiksies no komerckanāla LNT zīmola. Kultūras ministrija uzdeva NEPLP sniegt vērtējumu, kā ziņu dienestu saplūšana ietekmēs viedokļu daudzveidību elektronisko mediju telpā. LNT Ziņu dienesta slēgšana ir sliktākais notikums elektronisko mediju nozarē pēdējā desmitgadē, paziņoja Latvijas Žurnālistu asociācijas valde. 

Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām līdzšinējo 119 vietā izveidot 39 pašvaldības. Administratīvi teritoriālo reformu plānots īstenot līdz 2021. gadam.

Latvijas Zaļā partija (LZS) Eiropas Zaļo partiju (EZP) apvienības kongresā Somijā izslēgta no apvienības. LZP pārmestas politiskās darbības, kas ir pretrunā ar zaļo vērtībām. Tāpat Latvijas zaļie neesot bijuši ieinteresēti EZP darbībā, nav maksājuši biedru naudu un kavējuši maksājumus, kā arī nav sūtījuši pārstāvjus uz partijas padomes kongresiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu