Iepazīšanās pilī • IR.lv

Iepazīšanās pilī

Nellija Ločmele

Kopš jūlijā amatā stājās jaunais Valsts prezidents Egils Levits, viņš gandrīz ik dienu redzams dažādos pasākumos tepat Latvijā vai ārzemēs — aktīvi piesaka savas idejas, uzrunā cilvēkus, pārstāv mūsu valsti. Taču maz līdz šim zināms par prezidenta kundzi. Viņa eleganti uzmirdzēja inaugurācijas svinībās, bet tad pārcelšanās praktiskie jautājumi lika nozust no publikas acīm, lai nu pamazām atgrieztos pie jaunās lomas un meklētu tai jēgpilnu saturu.

Andra Levite laipni atsaucās uz Ir intervijas aicinājumu, tāpēc šajā pirmssvētku numurā ar prieku piedāvājam lasītājiem tuvāk iepazīt viņas dzīves pieredzi, vērtības un uzskatus par sabiedrībai svarīgiem jautājumiem.

Prezidenta kundze savā ārstes praksē ir palīdzējusi nākt pasaulē daudzām jaunām dzīvībām, tāpēc nav šaubu par viņas spēju tikt galā ar sarežģītām situācijām, taču intervijā var skaidri just, cik atbildīgi viņa uztver jauno lomu. Vienlaikus neslēpj — labprāt turpinātu arī savu ārstes darbu.

Atbilstoši Satversmei mūsu Saeima ievēlē prezidentu un viņa dzīvesbiedram nav oficiāla amata ar konstitucionālo svaru vai skaidri iezīmētu atbildību. Taču līdz ar prezidentu Latvija iegūst vēl vienu sabiedrībā redzamu personību, kam ir iespējas iedvesmot cilvēkus un paveikt ko vērtīgu Latvijas labā. Lai tas izdodas!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu