Viedpulkstenis automašīnai • IR.lv

Viedpulkstenis automašīnai

Vjačeslavs Gorbačovs, SIA Sizzapp līdzīpašnieks. Foto — Edmunds Brencis
Raivis Vilūns

Vietējo uzņēmēju izsapņotā iekārta un pašu radītā programmatūra Sizzapp, kas ļauj ne tikai sekot līdzi sava auto vai motocikla stāvoklim, bet arī aizkavēt garnadžus, plāno iziet ārzemju tirgos

Brauciena vidū uz automobiļa informācijas paneļa iedegas gaismiņa ar piktogrammu. Pieredzējis šoferis vai autoentuziasts to pazīs un zinās, kā reaģēt — turpināt braucienu vai tūlīt pat apstāties. Bet kā ar tiem, kuri ar auto ir uz «jūs»? Palīdzēt var Vjačeslava Gorbačova un Denisa Moldovana izgudrotais Sizzapp — iekārta un viedierīču lietotne, kas informē īpašnieku par transportlīdzekļa stāvokli.

Ar Vjačeslavu, vienu no diviem Sizzapp līdzīpašniekiem, tiekamies biznesa centrā Dzelzavas ielā Rīgā, kur atrodas uzņēmuma birojs. Pa piektā stāva logiem var saskatīt netālu esošo Biķernieku mežu, pa kura trasi braucošie spēkratu testētāji nākotnē varētu kļūt par Sizzapp klientiem. 

Pretēji citiem redzētajiem tehnoloģiju uzņēmumiem Sizzapp telpas atšķiras ar lietišķumu — te nemana pufus un videospēļu konsoles, arī tikšanās telpa ir askētiska. Tikpat labi te varētu mitināties grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu uzņēmums. Iespējams, izskaidrojums slēpjas faktā, ka Sizzapp nav vienkāršs jaunuzņēmums, bet gan radies un dzīvo TomWare Latvia paspārnē. Šis uzņēmums jau gandrīz desmit gadus nodarbojas ar programmatūras nodrošināšanu, lielāko uzsvaru liekot uz telemetriju — veidu, kā nomērīt un apstrādāt datus attālināti. Mājaslapa vēsta par uzņēmuma klientiem gan Latvijā, gan citur Eiropā. Darbs TomWare arī Denisam un Vjačeslavam devis nepieciešamo pieredzi, lai sāktu savu projektu — Sizzapp. 

Vjačeslavs stāsta, ka viņu aizrauj viss jaunais. Ļoti patīk doma, ka «visu var padarīt gudru» un savstarpēji savienot, — viņu nebiedē pēdējos gados plaši apspriestie datu noplūdes riski, un viņš pat esot gatavs ar visiem koplietot informāciju par to, kur un kā brauc, tik ļoti viņu aizrauj šī nozare.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu