Nonācis pie sevis • IR.lv

Nonācis pie sevis

1
Mārtiņš Ķibilds TV raidījuma Adreses filmēšanā. Foto — Jānis Šēnbergs un no ģimenes arhīva
Ieva Puķe

Mārtiņš Ķibilds arhitektūrā un televīzijā atrada dzīves lielo kaislību

Pirmdien, 28. oktobrī, Mārtiņam Ķibildam bija jāsēžas pie galda VFS Films studijā, jāraksta teksts, nozares slengā voisovers novembra pirmās nedēļas raidījumam Adreses, ko ieskaņot vajadzēja trešdien. Šīs nedēļas Adrešu sērijai teksts jau bija ieskaņots. 

«Tā ir par prezidenta rezidenci Jūrmalā, kādu tēlu tā nes, kāda tur ir attieksme pret detaļām. Tai pretī — Sāls māja Pāvilostā, privāta dzīvojamā māja. Un atkal — stāsts par mīlestību pret detaļām,» padalās Mārtiņa kolēģis, režisors Uģis Olte. Ķibilds citējis Prāta Vētras dziesmu: «Ja tu esi mans prezidents, ķer mani ciet! Tad tu esi tāds pats kā es!» Tie bija pēdējie ierakstītie viņa vārdi.

26. oktobrī, īsā ģimenes brīvdienu pauzē Amsterdamā, Mārtiņa sirds negaidīti apstājās. 

Detaļas, šī Ķibilda kaislība un apsēstība, pēkšņi sāka iegūt milzīgu, pat «absurdu un nejēdzīgu simbolisku svaru,» secina arī Uģis Olte. Jaunās sezonas pirmajā Adrešu sērijā, ko skatītāji pagājušonedēļ paspēja vērot un komentēt, 46 gadus vecais, azartiskais raidījuma vadītājs iegūlās zārkā. Raidījums, kas bija filmēts vasarā, vētīja lietošanai nedraudzīgo «pseidoarhitektūru» Krišjāņa Barona ielā Rīgā un dekorācijas kinopilsētiņā Cinevilla Tukuma pusē. Baltais, cakainais zārks bija filmas Svingeri butaforija, epizodes iniciators — pats Mārtiņš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu